kajla_utlevel

Ingyen utazhatnak az alsósok a téli szünetben

kajla_utlevel

Ingyen utazhatnak az alsósok a téli szünetben

Mindössze egy világoszöld Kajla útlevél kell hozzá.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A téli szünetben is díjmentesen utazhatnak az alsó tagozatos diákok a MÁV-START, a GYSEV és a Volánbusz járatain a világoszöld Kajla útlevelükkel – olvashatjuk a MÁV honlapján.

December 22-től egészen január 7-ig használhatják a kisiskolások a Kajla útlevelüket, mellyel díjmentesen utazhatnak belföldön, minden helyjegy és felár nélküli vonat- és buszjáraton.

Ehhez az ősszel kiosztott világoszöld Kajla útlevél mellett a diákigazolványra vagy személyazonosító igazolványra van szükségük, amivel kiváltható a MÁV-START, a Volánbusz és a GYSEV járataira érvényes Kajla jegy. A korábbi sárga, sötétkék és világoskék útlevelek ingyenes utazásra már nem jogosítanak.

A díjmentes utazásra szóló vasúti Kajla jegyet előre meg kell váltani, melyre a pénztárakban, a jegykiadó automatáknál, az új ELVIRA felületén és a MÁV applikációban van lehetőség. A jegyet egy útra és oda-vissza útra is meg lehet vásárolni az általános utazási szabályok szerint.

Az ingyenes utazás 2. kocsiosztályra érvényes, helyjegyköteles vonatokra az adott vonatra érvényes helyjegyet meg kell váltani a díjmentesen utazó gyermek részére is. A MÁV-START és a GYSEV járatain a gyermekkel együtt utazó egy vagy két kísérő 33 százalékos kedvezményben részesül, amennyiben más kedvezménnyel nem rendelkezik.

Volánbuszos utazás esetén a Kajla útlevéllel rendelkező gyermekeknek nem kell menetjegyet váltani, de a helyfoglalással közlekedő járatokra javasolt Kajla regisztrációs jegy kikérése elővételben a pénztárakban. A Volánbusznál a gyermekekkel együtt utazó kísérők menetjegyüket a társaság hatályos díjszabása és kedvezményrendszere alapján vásárolhatják meg.

Idei újdonság az „ovis Kajla útlevél”, amit az óvodások számára lehet igényelni, ez névre szóló, és kizárólag Kajla pecsét gyűjtésére szolgál, hiszen a díjmentes utazási kedvezményre az óvodások 6 éves korukig alanyi jogon jogosultak.

További részletes információért KATTINTSON IDE.

Fotó: ÉrdMost

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email