fono_utca_viztorony

Ne maradjon Parkváros víz nélkül

fono_utca_viztorony

Ne maradjon Parkváros víz nélkül

Jelenleg 30 százalékon áll a Fonó utcai glóbusz, ezért takarékoskodni kell a vízzel.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Jelenleg 30 százalékon áll a Fonó utcai glóbusz, ezért takarékoskodni kell a vízzel, mert ha elfogy, akár fél nap, kritikus esetben egy nap, amíg újratölt itt a rendszer.

Az egyeztetések folyamatosak, hamarosan Törökbálinton összeülnek válságtanácskozásra a térség polgármesterei, Aradszki András országgyűlési képviselő és az Érd és Térsége Víziközmű Kft. vezetősége is.

Csőzik László hangsúlyozza, hogy az összefogás eddig működött, minden érdinek köszöni az együttműködést. Akár még ma este megérkezhet Olaszországból a várt speciális idom, aminek beszerelésével akár le is zárhatjuk ezt a nehéz időszakot – tette hozzá.

Mindennek az előzménye az, hogy kedden nehéz helyzetbe került a város vízellátása, hiszen a sorozatos csőtörések miatt Érd több pontján is szárazak maradtak a csapok. A kialakult rendkívüli helyzetről az ÉrdMost is beszámolt, percről percre követtük a vízhiánnyal kapcsolatos legfontosabb eseményeket.

Délután 4 óra körül végül helyreállt a szolgáltatás az ófalusi és a lakótelepi körzetben, de a probléma nem oldódott meg teljesen, hiszen a Tárnoki úttól felfelé eső városrészben – a helyzettől függően – bármikor előfordulhat vízhiány.

A legfőbb gondot ugyanis a pár napja eltört 600 mm átmérőjű fővezeték jelenti, amely a Bakonyi-Mecseki utcák kereszteződésében lévő tároló medencéket tölti. És ezekből a medencékből kerül a víz a város felsőbb részeibe. A 600-as csövet  az Érd és Térsége Víziközmű Kft. csak azután tudja helyreállítani, ha megérkeznek a javításhoz szükséges idomok külföldről.

A helyzet súlyosságát tekintve viszont jó hír, hogy a rendszer részben működik, hiszen ma reggelre a Bakonyi utcai medencéket sikerült 75%-ig feltölteni. Ebből jut már víz Törökbálintnak is, így ott a Virág tanyánál található medence 26-ról 38%-ra töltődött.

Ami viszont árnyalja a képet, hogy az érdi Nyírfa utcai tározó és a Fonó utcai víztorony szintje csökken.

Ezért továbbra is fontos, hogy mindenki takarékoskodjon a vízzel, hiszen csak így lehet elérni, hogy a város északi részében élőknek is jusson víz!

Ha kevesebb vizet fogyasztunk, akkor a Bakonyi-Mecseki utcai medencék nem ürülnek le teljesen, így a vízmű ezekből tud a Tárnoki út fölötti városrészben is vizet szolgáltatni.

Csőtörés a Tárnoki úton

A további biztonsági intézkedések keretében a város vezetője kedden késő délután egyeztetett Rigó Katalinnal, az Érdi Tankerület vezetőjével és az a döntés született, hogy valamennyi érdi iskolában rendkívüli tanítási szünetet rendelnek el szerdára a problémák miatt.

Csőzik László saját közösségi oldalán megjegyezte, hogy ebben a helyzetben nem maradt egyedül Érd, többek között a tatabányai vízművektől is érkezett segítség, még lajtos kocsit is küldtek.

A polgármester is arra kér minden érdi lakost, hogy egyelőre ne használjanak sok vizet, mert ha bejön egy újabb lokális csőtörés, ami miatt zárni kell, nagy bajba kerülhetünk.

fotó: ÉrdMost

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email