futas_illusztracio_freepik

Fusson a Down-szindrómás gyerekekért szilveszterkor

futas_illusztracio_freepik

Fusson a Down-szindrómás gyerekekért szilveszterkor

Idén immár tizenegyedik alkalommal tartják meg a jótékonysági futást az esztendő utolsó napján.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A helyi civil szervezet, a 20-30 Egyesület idén is lehetőséget ad arra, hogy egy jó cselekedettel zárhassuk az évet, ugyanis 2023. december 31-én ismét megszervezik a manapság már hagyománynak számító karitatív futó akciójukat.

Akik futnak, azok részvételükkel a Down Alapítvány Korai Fejlesztő Központját támogathatják.

A futás rajtja és célja a Piroska utca 6-os szám alatt található Treff Sportcsarnoknál lesz. Az indulók több – hosszabb-rövidebb – táv közül válogathatnak.

  • alternatív (séta) táv: 700 méter
  • kocogó táv: 1800 méter
  • fő futótáv: 4300 méter
  • extra futótáv: 10800 méter

A szervező elmondta, a két legrövidebb távot olyanoknak is ajánlják, akik egyébként nem futnak rendszeresen. Ahogy indulhatnak rajta gyermekek, idősek, vagy épp babakocsival, kerekesszékkel érkezők is, akik szeretnének a hangulat, az esemény részesei lenni, de egy nagyobb távot nem mernek bevállalni.

Ugyanakkor a két hosszabb távot már inkább a felkészültebb futóknak javasolják.

Az egyes távok útvonalait ITT, ITT és ITT találják.

A programra előzetesen is regisztrálhatnak, amit IDE KATTINTVA tudnak megtenni. Sőt, ugyanezen a linken egyúttal póló és emlékérem rendelésre is lehetőség nyílik. Regisztrálni amúgy a helyszínen is lehet.

A futás nevezési díja – amit viszont kizárólag a helyszínen kell befizetni – diákoknak 1000 forint, felnőtteknek 2000 forint. Ez azonban csak egy ajánlott minimum díj, amennyiben valaki ennél magasabb összeggel is támogatni tudja vagy szeretné a nemes ügyet, úgy azt a szervezők örömmel fogadják.

Emellett pedig úgynevezett támogató jegyet is válthatunk, aminek az ára szintén a résztvevőkre van bízva.

A szervezők azt írják, a befolyt összeget még akkor és ott átadják a Down Alapítvány Korai Fejlesztő Központja részére.

A futásra kapott rajtszám egyben tombola is, amivel a támogatók által felajánlott nyereményeket szerezhetjük meg.

A szervezők a futás és a tombola mellett számos kiegészítő eseménnyel is készülnek. Ilyen lesz például az Érden élő Dani Gyöngyi paralimpikon vezette parasport bemutató, egy érzékenyítő játszósarok a fogyatékkal élő gyerekek szüleit tömörítő Életfa Csoport közreműködésével, illetve a Suhanj Alapítvány kerekesszékes futópályája.

Nem utolsó sorban pedig további támogatók jelentkezésére is számítanak. Jelentkezzen ha segíteni szeretné a szervezést, ha önkéntesként venne részt a rendezvényen, esetleg a helyszíni feladatok ellátásában működne közre, vagy akár tárgynyereményt ajánlana fel a tombolához.

Telefonszám: +36-20-417-96-26 vagy +36-30-686-05-32
E-mail: szilveszterifutas.erd@gmail.com

A XI. Érdi Szilveszteri Jótékonysági Futás december 31-én reggel 8 órától a helyszíni regisztrációval várja az érdeklődőket a Treff Sportcsarnoknál. A bemelegítés 9.45-kor, a futás 10 órakor kezdődik.

Fotó: Freepik

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email