fejfajas_idojaras

Melegszik az idő, de ennek nem mindenki örül

fejfajas_idojaras

Melegszik az idő, de ennek nem mindenki örül

Kettős fronthatás van érvényben, amely sokak számára megterhelő lehet.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Hétfőn délelőtt többnyire felhős időre számíthatunk, de időszakosan akár nagyobb területen felszakadozhat, csökkenhet a felhőzet, és napközben a látási viszonyok is fokozatosan javulnak – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Tartósabban az Északi-középhegység tágabb térségében marad borult, párás az idő. Elszórtan előfordulhat gyenge intenzitású csapadék: főleg eső, zápor lehet, a fagyos részeken pedig reggel még átmeneti ónos eső sem zárható ki.

Az ónos eső miatt és sűrű köd miatt figyelmeztetés van érvényben, elsőfokú riasztást adtak ki a meteorológusok.

Hétfőn délután a délies szelet élénk, főként a magasabban fekvő helyeken olykor erős lökések kísérhetik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +9 fok között várható, az Északi-középhegységben lesz a leghidegebb. Késő este -3, +6 fok közötti értéket mérhetünk.

Országos előrejelzés hétfő estétől kedd reggelig

A vastagabb felhők nagy része levonul, de maradnak így is felhős körzetek. Párássá válik a levegő, illetve ismét nagyobb területen képződik, terjeszkedik a köd, valamint a rétegfelhőzet – nagyobb eséllyel az Északi-középhegység tágabb térségében és délnyugaton.

Helyenként gyenge eső, szitálás előfordulhat, a fagyos részeken ónos szitálás sem kizárt. A szél többnyire gyenge vagy mérsékelt lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -4 és +4 fok között valószínű, a szélcsendes, derült részeken mérhetjük az alacsonyabb értékeket.

Orvosmeteorológia: mindenki érintett a változásokban

Kettős fronthatással kell számolni, így mind a hideg- mind pedig a melegfrontra érzékenyek szervezetét megterheli az időjárás. Ezért sokaknál tapasztalható fejfájás, koncentrációs-zavar, vérnyomás-ingadozás.

fotó: freepik.com

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email