volanbuszkijelzo2Jeney_230724.jpg

Sztrájkolni fognak a buszsofőrök vasárnap és hétfőn

volanbuszkijelzo2Jeney_230724.jpg

Sztrájkolni fognak a buszsofőrök vasárnap és hétfőn

A december 10-re és 11-re meghirdetett munkabeszüntetés az érdi járatokat is érinti. Mutatjuk, hogyan.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A Volánbusz dolgozóinak érdekében egész napos figyelmeztető sztrájkot tervez a Szolidaritás Autóbusz-Közlekedési Szakszervezet december 10-re és 11-re. A sztrájkot a cégnél a jövő évre vonatkozó bérfejlesztési megállapodás eddigi elmaradása miatt hirdették meg.

A szervező elmondása szerint a Volánbusz Zrt. ugyan vitatja a sztrájk jogszerűségét, a másodfokú bírósági döntés azonban csak hosszabb idő elteltével születhet meg, így már bizonyos, hogy a SzAKSz által kezdeményezett sztrájkra sor fog kerülni a következő napokban.

Ugyanakkor a vállalat – a jogszabályban foglaltaknak megfelelően – a sztrájk jogszerűségétől függetlenül is biztosítja az úgynevezett elégséges szolgáltatásokat.

Közleményük alapján a Volánbusznál azzal számolnak, hogy vasárnap a járatok 80, míg hétfőn a járatok 55 százaléka tud majd közlekedni. A cég a két nap során összesen mintegy 23 ezer kieső járattal számol országszerte.

Egyúttal hozzáteszik, hogy amennyiben az adott járatok közül az érintett autóbuszvezetők nem csatlakoznak a munkabeszüntetéshez és felveszik a munkát, akkor még több járat közlekedik majd menetrend szerint.

Érdet a sztrájk első napján néhány helyközi járat kiesése érinti. Ezekről IDE KATTINTVA tájékozódhatnak.

Viszont a második napon már a helyi járatok közlekedésére kell figyelni. A november 11-én kimaradó helyi buszjáratokat az alábbi listában láthatják.

Fotó: ÉrdMost archív

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email