csomopont_projektzaro_boritokep

Az érdieké lett a két csomópont

csomopont_projektzaro_boritokep

Az érdieké lett a két csomópont

Hivatalosan is elkészült a Vadlúd-Zámori körforgalom valamint a Folyondár-Szövő-Törökbálinti lámpás kereszteződés is.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Pántya József, az Építési és Közlekedési Minisztérium útépítési beruházások támogatásáért felelős helyettes államtitkárának, Aradszki András, a térség országgyűlési képviselőjének, Csőzik László, Érd és Lukács László, a szomszédos Tárnok polgármesterének, valamint a tervezésben, kivitelezésben szerepet vállaló szakembereknek a jelenlétében szerda délután hivatalosan is átadták városunk két friss közlekedési csomópontját.

A projektzáró eseményre a rossz időjárás miatt ezúttal nem az érintett helyszíneken, hanem a Polgárok Háza dísztermében került sor, ahol a felek kölcsönösen megköszönték egymás munkáját, amit a két beruházás kapcsán végeztek.

Ahogy arról az ÉrdMost is az elejétől fogva rendszeresen beszámolt, az egyik fejlesztés városunk délnyugati végében, a Vadlúd-Zámori-Sóskúti, illetve a tárnoki Rákóczi Ferenc utak találkozásában valósult meg.

A forgalmas és veszélyes útkereszteződésben egy körforgalmat alakítottak ki. Ennek részeként kicserélték a közműveket, korszerűsítették a közvilágítási hálózatot, létrehoztak négy új buszmegállót és gyalogátkelőhelyet, valamint kerékpársávokat is kialakítottak.

Az rendezvényen elhangzott, ide eredetileg egy lámpás kereszteződést terveztek, de ezt később módosították, így lett belőle körforgalom, ami Csőzik László szerint azért jó döntés, mert a lámpás megoldással szemben a körforgalom nem fogja fel a forgalmat, nem alakulnak ki dugók a környéken.

A másik, szintén most átadott építkezés Érd túlsó végén zajlott. Itt, azaz a Törökbálinti úton és az oda torkolló utcákban egy némileg összetettebb és több szakaszból álló munkáról volt szó.

Az első, még korábban lezárt szakaszban megépült egy körforgalom a Törökbálinti-Felsővölgyi-Tetőfedő utak kereszteződésében, illetve a Törökbálinti út burkolatát is felújították az új körforgalom és a Szövő utca közti szakaszon.

Míg a tegnap hivatalosan is befejezettnek tekintett második szakaszban kicserélték a közműveket és leaszfaltozták a Törökbálinti út fennmaradó részét, egészen a Iparos útig. Nem utolsó sorban pedig egy lámpás kereszteződést is létrehoztak a Folyondár-Törökbálinti-Szövő utcák csomópontjában.

Fotó: ÉrdMost

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email