utepites_pixabay_jpg_960_720

Örülhetnek az érdi autósok, ha elkészül az újabb útfelújítás

utepites_pixabay_jpg_960_720

Örülhetnek az érdi autósok, ha elkészül az újabb útfelújítás

Átadták a munkaterületet a Törökbálinti út - Folyondár utca kereszteződésében, ahol lámpás csomópont épül.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Megbeszélést tartottak a napokban a Polgárok Házában a Törökbálinti út – Folyondár utca kereszteződésében megvalósuló csomópontépítéssel kapcsolatban: a kereszteződést lámpás csomóponttá alakítják a 940 millió forintos uniós beruházás keretében. A munkaterületet már át is adták a kiivtelezőnek.

László Ferenc, a Polgármesteri Hivatal kommunikációs vezetője az ÉrdMostnak elmondta: a csapadékvíz-elvezető rendszert is kiépítik, és modern gyalogosátkelőket alakítanak ki. A kereszteződésben a gyengénlátók is biztonsággal közlekedhetnek majd.

„A csomópont egy komplex forgalomirányítási rendszer része lesz, hiszen a Törökbálinti úton egy körforgalom kiépítése is zajlik, a Felsővölgyi útnál, ami hamarosan be is fejeződik. A két beruházás együtt könnyíti majd meg és gyorsítja fel a járművek kijutását a gyorsforgalmi utakra” – tette hozzá László Ferenc.

Hogy a Törökbálinti út- Folyondár utca kereszteződésében mikor kezdődik az építkezés, az részben az előkészítéstől, részben az időjárástól függ. Vélhetően tavasszal várhatók a látványos, aszfaltbontással is járó munkálatok.

Öröm az ürömben, hogy a Törökbálinti úti körforgalom építése addigra befejeződik, nem torlódik egymásra a két projekt. A Folyondár utcai egyébként nem lesz ugyanolyan nagyszabású beruházás, mint a körforgalomé, ezért remélhetőleg tavasszal el is készül a kivitelező.

 

Fotó: ÉrdMost archív, Pixabay illusztráció

További cikkeink

További cikkeink

A Szociális Gondozó Központ Idősek Otthona pályázatot hirdet Közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében ügyviteli munkatárs
A Szociális Gondozó Központ Hajléktalanellátás Szervezeti Egysége pályázatot hirdet közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében segítő

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email