havazas5

Kidőlt fák, letört ágak – tarol a hó Fenyves-Parkvárosban

havazas5

Kidőlt fák, letört ágak – tarol a hó Fenyves-Parkvárosban

Folyamatosan dolgoznak a tűzoltók és az Érdi Városgazda autói, de Érd felső részén továbbra is jelentős gondokat okoz a hóesés.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Míg az M7-estől délre havaseső esik, és a latyakkal gyűlik meg az autósok és gyalogosok baja, Fenyves-Parkvárosban annál nagyobb problémát jelent a szűnni nem akaró hóesés. A nedves hó nagy súlya alatt letörnek a faágak, és emiatt számtalan bejelentés érkezett a tűzoltókhoz.

„A havazás kezdetétől reggel hétig negyven eseményünk volt a megyében, és azóta is folyamatosan érkeznek a telefonhívások. Elzárt település nincs, de kisebb áramkimaradásokról tudunk” – mondta érdeklődésünkre Csámpai Attila, a Pest Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Egy fenyves-parkvárosi kert csütörtök reggel

Az érdi kirendeltségen is érdeklődtünk. Pontos számot nem tudtak mondani a városi károkat illetően, az ügyeletestől annyit tudtunk meg, hogy folyamatosan csörögnek a telefonok. „Nagyon sok címünk van, lista alapján járjuk végig a területet” – tette hozzá.

A hirtelen jött nagymennyiségű hó, illetve havas eső gondokat okoz a közlekedésben is: a hó főleg az autósokat, az utakon, járdákon lévő kásás latyak pedig leginkább a gyalogosokat zavarja.

A latyakos, hókásás utak főleg a gyalogosoknak okoznak bosszúságot…

Az Érdi Városgazda minden autója kint van, folyamatosan dolgoztak éjszaka is, hogy az utakat járhatóvá tegyék. Természetesen megvan a fontossági sorrend, hiszen nem mindegy, hogy az adott úton hányan közlekednek (erről itt írtunk bővebben).

Fontos: a járdáról a havat, latyakot az ingatlan tulajdonosának kell letakarítania! Közterületen az Érdi Városgazda az illetékes.

…de autóval is kellemetlen közlekedni ebben az időben

A közösségi oldalakon főleg a Fenyves-Parkvárosban élők panaszkodtak a hajnali órákban arra, hogy a meredekebb utcákban nem tudnak közlekedni. Ebben a városrészben a kevésbé lejtős utcákban is gondot okoz a hó.

„Most jártam körbe az udvart. A szomszéd bokra ráesett az autómra, még nem tudtam kiszabadítani alóla. Egyelőre az ágakról verem le a havat. A ház mellett nem lehet elmenni, akkor a hó” – számolt be róla az egyik fenyves-parkvárosi lakos.

Az ágak meghajlanak a hó jelentős súlya alatt

Egy másik érdi egyenesen arra kérte a városban élőket, hogy ne induljanak útnak autóval, de legalábbis téli gumi nélkül ne, mások arra panaszkodtak, hogy reggel akár húsz percet is késtek a buszok.

A MÁV járaai is késnek reggel óta, körülbelül 2-5 perces csúszással érdemes számolni a menetrendben jelzett indulási-érkezési időpontok alapján.

A fotókat olvasóink küldték

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email