holapatPixabay

Indulhat a harc a tél ellen

holapatPixabay

Indulhat a harc a tél ellen

Az Érdi Városgazda felkészült a hóesésre és a fagyokra, hét jármű takarítja majd a település útjait.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

November 15-én életbe lépett a téli ügyeleti rend az Érdi Városgazdánál: a gépeket felkészítették a téli üzemmódra (hókotrás, sószórás), a munkatársak is készenlétben állnak, hogyha szükséges, nekiálljanak az érdi utak síkosságmentesítésének. Elkészült a beosztás is: ki megy autóra, ki dolgozik kézi szerszámokkal – mindenki előre tudja a feladatát.

A síkosságmentesítéshez szükséges anyagokat már beszerezték, azok rendelkezésre állnak, bármikor tudják használni.

„Az Érdi Városgazda szerződésben áll az Országos Meteorológiai Szolgálattal, folyamatosan kapjuk a tájékoztatást az időjárásváltozásról, így azonnal intézkedni tudunk” – mondta az ÉrdMostnak László Ferenc, a Polgármesteri Hivatal kommunikációs vezetője.

A Városgazdának hat nagy és egy kisebb hókotró gépjárműve van (utóbbit a keskenyebb utcákon használják). Előre meghatározott ütemterv szerint takarítják le, illetve síkosságmentesítik a város útjait: először a főutakat járják végig, ezt követően kerül sor a gyűjtőutakra, legvégül a mellékutakra. Így leghamarabb azok a szakaszok lesznek kész, ahol nagyobb a forgalom.

Ez a fénykép 2013-án, március 15-én készült

A téli ügyeleti rend március 15-ig tart.

Fontos, hogy az ingatlanja előtti járdát mindenki maga köteles szórni, tisztán tartani.

A Magyar Közút is átállt már a téli üzemmódra: november 10-től 12 órás váltott műszakokban, 0-24 órában rendelkezésre állnak. Az országos cég 31 ezer kilométernyi úthálózatot kezel, 80 mérnökségén, 19 vármegyei és központi irányításán keresztül több mint 2600 munkatárs dolgozik idén a téli üzemben.

709 hóekével felszerelt teherautó, 175 rakodógép és 124 hómaró áll rendelkezésükre, de rendkívüli időjárási helyzetekben országosan 651 úgynevezett lehívható munkagépet is bevethet majd a közútkezelő – áll közleményükben.

Belső fotó: archív, Ádám Katalin, kiemelt kép: Pixabay

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email