tel_no_ho_havazas

A péntek esős lesz, hétvégén pedig hó is érkezhet

tel_no_ho_havazas

A péntek esős lesz, hétvégén pedig hó is érkezhet

Kiadós mennyiségű csapadék miatt adott ki fegyelmeztetést az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Estig döntően borult marad az ég, de napközben a déli határ közelében felszakadozhat a felhőzet. Főként az ország északi kétharmadán várható további tartós eső, ami miatt elsőfokú veszélyjelzés – írja előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Több helyen hullhat kiadós mennyiség, a legtöbb csapadék a Szombathely-Debrecen vonal széles sávjában valószínű. A légmozgás napközben többnyire mérsékelt, néhol élénk lesz.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 18 fok között valószínű, északkeleten lesz a leghidegebb, a déli határ közelében mérhetjük a 10 fok feletti értékeket. Késő estére 0 és 12 fok közé csökken a hőmérséklet.

Hideg és csapadékos lesz a hétvége

Szombaton nagyrészt erősen felhős vagy borult időre van kilátás, napos időszakok főleg délkeleten lehetnek délelőtt. Északnyugat felől délkelet felé vonul egy csapadékzóna. Zöme eső lesz, északnyugaton vegyes halmazállapotú, majd az esőt délkelet felé haladva is egyre inkább havas eső, havazás váltja fel.

Az északnyugati, északi szelet többfelé erős, az Észak-Dunántúlon néhol viharos lökések kísérik. Napközben 0 és +15 fok között alakulnak a csúcsértékek, 10 fok fölötti maximumok az Alföld délkeleti felén valószínűek.

Vasárnap nyugat felől felszakadozik, csökken a felhőzet, általában több órára kisüt a nap. Erősen felhős körzetek főleg egy keleti összeáramlási zóna mentén lehetnek. Helyenként előfordul hózápor. Az északnyugati szelet élénk, az Észak-Dunántúlon sokfelé erős lökések kísérik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -5, 0 fok között várható, de szélcsendes fagyzugokban ennél hidegebb lehet. Kora délutánra -2 és +3 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

 

fotó: freepik.com

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email