mediradiopharmaCZB

Ismét az érdi cégre figyel a világ

mediradiopharmaCZB

Ismét az érdi cégre figyel a világ

A MEDI-RADIOPHARMA eddig is piacvezető volt, de most újabb távlatokat nyitnak az izotópdiagnosztika területén.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az érdi MEDI-RADIOPHARMA Kft-ről már írtunk korábban: május végén hírt adtunk arról, hogy a családi vállalkozás 854,33 millió forint uniós támogatást nyert el arra, hogy új – részben állami forrásból épülő -, izotópdiagnosztikai készítményeket előállító üzemében a gyártási folyamatot jelentősen gyorsító rendszert építsenek ki.

A cég a világ élvonalában van injekciós készítményeivel. Ezekkel a patikákban nem találkozhatunk, mivel csak klinikákon alkalmazzák izotópos vizsgálatoknál, főleg onkológiai betegségek esetén.

Az uniós támogatásnak köszönhetően a cég az új üzemében – ami, ahogy a jelenlegi gyártócsarnok is, Érden épül majd fel – a jelenlegi 260 ezer helyett évi 1,5 millió darabot gyárt majd.

November 29-én újabb szakmai sikerről számoltak be sajtótájékoztatójukon: a GINOP PLUSZ program keretében új projektet valósítanak meg. Ennek során kifejlesztenek egy új, 68Ga izotóppal jelölt, pozitron sugárzó radiofarmakont.

„Amit mi alkalmazunk, az egy modern, ugyanakkor nagyon bonyolult gyártástechnológia, amivel nagyon kevés helyen foglalkoznak Európában. Zárt rendszerű, sztenderdizált technológia. A 86Ga izotóppal jelölt radiofarmakon nagyon jól alkalmazható a tüdővizsgálatoknál, és kifejezetten alkalmas a covidos betegek vizsgálatára is. Többek közt ezért nagy rá a piaci igény” – hangsúlyozta az ÉrdMostnak Dr. Gyónfalvi Szilvia kutatásfejlesztési igazgatóhelyettes, hozzátéve:

a 68Ga izotóppal jelölt radiofarmakon további képalkotó eljárás alkalmazására nyújt lehetőséget, ezért a terméket szélesebb körben tudják használni a diagnosztikai vizsgálatok során.

„Az új eljárásunk világszerte is úttörő jelentőségű. Eddig is vezető pozíciónk volt a radiofarmakonok világpiacán, most pedig még jobban megerősítjük a helyünket” – tette hozzá az igazgatóhelyettes, aki elmondta azt is: új fejlesztéseikkel lehetőség nyílik majd arra is, hogy bekerüljenek az Egyesült Államok piacára, ami szintén hatalmas előrelépés lesz a cég számára, amely már most is a világ mintegy 80 országában van jelen.

Az új radiofarmakon várhatóan 2025-ben kerül majd piacra, és az új, most még épülő érdi üzemükben gyártják majd.

 

Fotó: Czere Bálint

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email