mediradiopharma2BA_230526

Milliárdos fejlesztés egy érdi családi vállalkozásnál

mediradiopharma2BA_230526

Milliárdos fejlesztés egy érdi családi vállalkozásnál

A cég már most is a világ élvonalában van, de ha az uniós projektet végigviszi, piacvezető lehet.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

854,33 millió forint uniós támogatást nyert el az érdi MEDI-RADIOPHARMA Kft. a Magyar Multi Program keretében. A kiemelkedő teljesítményű, jelentős növekedési potenciállal rendelkező mikro-, kis- és középvállalkozásokat segítik ezzel a feltételesen vissza nem térítendő támogatással.

radiopharma1
Archív fotó

Az érdi székhelyű, családi vállalkozásként működő cég dinamikusan terjeszkedik városunkban: izotópdiagnosztikai készítményeket előállító üzemet épít a Tolmács utcában 7,8 milliárd forintból, amihez az állam 2,5 milliárd forintos vissza nem térítendő támogatást biztosít (erről itt írtunk korábban).  A mostani, EU-s forrásból megvalósuló fejlesztésük azt célozza, hogy az új üzemben olyan rendszert építsenek ki, ami a gyártási folyamatot jelentősen gyorsítja.

„Cégünk injekciós készítményeket, úgynevezett liofilizátumokat gyárt. Termékeinkkel a patikákban nem találkozhat a lakosság, csak klinikákon alkalmazzák izotópos vizsgálatoknál, főleg onkológiai betegségek esetén” – mondta az ÉrdMostnak  Dr. Gyónfalvi Szilvia kutatásfejlesztési igazgatóhelyettes a pénteki projektindító rendezvényen, amit Jánoki Gergely cégtulajdonos tartott. Az eseményen jelen volt Csőzik László polgármester és Szűcs Gábor alpolgármester is.

Az igazgatóhelyettes  hangsúlyozta: a gyártási technológiát teszik sokkal modernebbé az uniós támogatásnak köszönhetően, ami robbanásszerű növekedéshez vezet majd. Jelenleg 260 ezer injekciós üveget gyártanak évente, 2026-ra szeretnék elérni az évi 1,5 millió darabot.

Az érdi cég már most is a világ élvonalában, pontosabban a TOP 5-ben van termékeivel, és mintegy 80 országban van jelen, és a mostani fejlesztés további piacbővítést eredményez majd mind az EU országaiban, mind az USA-ban. Ehhez természetesen szükséges a dinamikus belső bővülés is. Új, Tolmács utcai üzemükbe folyamatosan keresnek munkatársakat, és a projekt beindításával még több munkaerőre lesz szükség, így a cég komoly tényező a munkahelyteremtésben.

 

Fotó: Balogh Alex, ÉrdMost archív

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email