eletfauszas7BA

Bogyiszlóig úsztak az Életfáért

eletfauszas7BA

Bogyiszlóig úsztak az Életfáért

Triplázták a maratoni távot az Életfa jótékonysági úszórendezvényén.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A tervezett 42 kilométeres maratoni táv tripláját, azaz mintegy 120 kilométert úsztak le az Életfa Csoport Egyesület Adjunk teret a kacifántos gyerekeknek! kampányát támogató civilek és sportolók. Természetesen nem a Dunában úsztak, hanem az Érd Arénában, de ha összeadjuk a megtett távokat, bizony Bogyiszlóig lejuthatnánk a folyón.

A kampány célja, hogy 3,5 millió forintot gyűjtsenek össze az érdi fejlesztő helyiségük bővítésére, illetve annak bérleti díjára és rezsijére, ugyanis a régit kinőtték. Az Életfát sajátos nevelési igényű, súlyosan, halmozottan sérült gyermekek szülei hozták létre, és számtalan eredménnyel büszkélkedhetnek, többek közt egy fejlesztő napközi beindításával, amilyen korábban Érden még nem volt.

Az ennek – és sok más programnak – teret adó helyiséget bővítik most, ehhez van szükségük a támogatásra.

A maratonúszás 10-től 17 óráig tartott, ez időszakon belül bármikor lehetett csatlakozni. Hét óra alatt mintegy százan ereszkedtek az Érd Aréna medencéjébe, támogatandó az Életfát.

Az úszók tetszőleges távot választhattak. Volt, aki közel hat kilométert vállalt, volt, aki száz métert. Sokaknak ez is hatalmas teljesítmény – például egy Down-szindrómás gyermeknek. A program nekik, kacifántos gyereknek is szólt, ők is úszhattak az Életfáért.

Sok kacifántos gyereknek nem ismeretlen az Érd Aréna, itt tartják ugyanis az életfások vízi terápiáját, ami nagyon népszerű, jelenleg 90-en vesznek részt benne.

„Korábban mi is jártunk vízi terápiára. Most azért jöttünk, hogy támogassuk az Életfát. A párom, Edina jár a kislányunkkal több programjukra is, nagyon klassz csoportnak tartjuk. Sok mindenben segítenek, ráadásul Dorka hétfő kivételével minden nap jár a fejlesztésre is. Ott mindent megkapunk. Nagyon meg vagyunk elégedve” – mondta az egyik édesapa, Béla, aki a feleségének szurkolt a medence széléről a lányukkal, Dorkával.

Nemcsak szimpatizánsok, hanem az érdi úszósport fiataljai is medencébe vetették magukat, és Csőzik László polgármester is úszott az Életfáért.

A kacifántos gyerekek testvérei, szülei is medencébe szálltak.

A kampány ideje alatt terveznek más programokat is: december 3-án, a fogyatékos emberek világnapján sétát szerveznek a Papi földeken, a fogyatékkal élő gyermekekkel körbesétálják a tavat. December 17-én adománygyűjtő sütivásárt tartanak a városi advent keretében, erre az alkalomra is sok szeretettel várnak mindenkit.

A kampány alatt szeretnék felhívni a figyelmet az érdi kacifántos, fogyatékos, sajátos nevelési igényű gyerekek és családjaik helyzetére, és a programban részt vevő nagyköveteik – többségük érintett, vagy kacifántos gyermekekkel foglalkozik – a facebookon megosztják mindennapjaikat, örömeiket, eredményeiket, no meg nehézségeiket is az érdeklődőkkel.

 

 

Fotó: Balogh Alex

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email