gidofalvy_podcast_borito

A rockzene útján

gidofalvy_podcast_borito

A rockzene útján

Kollégánkkal és egyben a magyar rock legendájával, Gidófalvy Attilával beszélgettünk az érdi kötődésű zenészeket bemutató podcast sorozatunkban.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Gidófalvy Attilát nem kell bemutatni a közönségnek, pláne az érdieknek, hiszen amellett, hogy itt él, Rockbarlang címmel immár évek óta saját rádióműsora is van az Érd Médiacentrum rádiójában, az Érd FM 101.3-on.

Persze nem nálunk vált legendává, hiszen az 1952-ben született „Gidó” zenei pályafutása már öt esztendős korában elkezdődött, amikor megkapta élete első harmonikáját. Később aztán megtanult zongorázni, gitározni, de a hangszer, ami mondhatjuk, hogy a védjegyévé vált, az a Hammond-orgona. Az ország már ezen játszva ismerhette meg a Karthago együttes tagjaként az 1980-as években.

A Karthago együttes 1984-ben

Ennek ellenére nem indult könnyen a dolog. A zeneművészeti középiskola elvégzés után felvételi nélkül mehetett volna a Zeneakadémia orgona-harmonika szakára, de nem akart, ami miatt a családjával is konfliktusba keveredett. Inkább jazz-zongora szakra jelentkezett, ahova viszont már nem mehetett, mert betelt a hely. Nem úgy a pozan, avagy harsona szakon.

Gidófalvy a beszélgetésben elmesélte, hogy mindössze három nap alatt úgy megtanult harsonázni, hogy azonnal felvették. Nem sokkal később pedig már egy big bandben fújt. Sőt, mások mellett az ő játéka hallható a Mézga család főcímdalában is.

Később mégis a rockzene irányába fordult, amit szintén nem néztek jó szemmel a szülei. Csak akkor lágyult meg a szívük, amikor megmutatta nekik az Apáink útján című, később ikonikussá vált Karhago slágert – árulta el a veterán rocker.

 

A helyi zenészeket bemutató podcast sorozatunk korábbi epizódjait IDE KATTINTVA nézhetik és/vagy hallgathatják meg. Míg a témában készült átfogó cikkünket ITT OLVASHATJÁK.

Fotó: ÉrdMost, Wikipédia

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email