maxresdefault

Nemcsak a zenében, borban is jó a szemüveges srác

maxresdefault

Nemcsak a zenében, borban is jó a szemüveges srác

Az érdi zenészeket felvonultató podcast műsorunk legutóbbi vendége Hesz Ádám volt.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az Érd FM 101.3 Majdnem Szombat című műsorában elindult érdi zenei sorozat legutóbbi vendége Hesz Ádám volt. A paksi származású, de magát hét éve már érdinek valló zenész igen sokoldalú. A gitáros, dalszerző például három éve karácsonykor egy dalt is ajándékozott az érdieknek.

A zene körül forog az élete, de azért nem ez tölti ki minden idejét, hiszen amikor éppen nem gitár van a kezében, akkor szépségipari üzletágat vezet egy alapanyagokat forgalmazó cégnél, de létrehozta saját borászatát is. Márkanévnek stílusosan „a szemüveges srác” nevet választotta.

Egészen fiatalon került hozzá közel a bor, hiszen a Corvinus Egyetem élelmiszermérnöki karán végzett, ahol a borászat volt az egyik fő szakiránya, ott vált szenvedélyévé a bor. Ahogy saját bemutatkozásában írja:

„Amikor a jövőmön, a nagybetűs életen gondolkodtam, mindig ott volt a szemem előtt egy kép, hogy van egy borászatom, ahová szeretnek járni az emberek és vannak boraim, amiket pedig szívesen fogyasztanak.”

Még az út elején jár, hiszen közel másfél éve dobta piacra az első saját borát, amelyekről egészen jó visszajelzéseket kapott. Mint mindent, ezt is teljes elszántsággal végzi, hiszen ad a külsőre, ezért arculattervező, valamint grafikus bevonásával teremtette meg saját márkáját.

A műsorban elmondta az első általa szervezett borkóstoló történetét, amelyet nagyköveteknek tartott. Amikor elmesélte nekik a saját sztoriját, az annyira megnyerte a tetszésüket, hogy idén például Mongóliában az összes magyar rendezvényen Hesz Ádám borait fogyasztják.

Földje még nincs, így a borok alapanyagát jelentő szőlőt vásárolja, viszont a bor a család saját pincéjében készül. Nehéz egyszerre a zenére, a civil foglalkozására és a borászatra is koncentrálnia, így mindig csak arra összpontosít, azzal foglalkozik, ami aktuális. Nem tagadja, hogy a bor és a zene keveredése néha előfordul, számos remek dal született már egy jó esti borozgatás közben – mondja.

„Minden dalomnak megvan a maga története. Nem írok sűrűn dalokat, amikor jön az ihlet, akkor leírom, akár dallam, akár szöveg legyen az.”

Természetesen a zene sem maradt ki a beszélgetésből, ezzel kapcsolatban került szóba legutóbbi „Érezd” című lemeze, amely online jelent meg.

A rajta lévő tíz dal mindegyike saját, az album a „Hesz Ádám Elektrik” projekt keretében készült el. Tenki Danival, Vikukel Danival, Petrás Hannival és Kovács Kristóffal hozták össze ezt a nem mindennapi zenei anyagot.

„Én szerzem  a dalokat, valamint gitározok és énekelek, de mellettem ebben a zenei projektben mindenki magát adhatja és ez az egész ettől is jó”

– hangzott el a beszélgetés során.

Ádám a műsor végén elárulta, hogy szeretnének lemezbemutató koncertet adni. Egyet Pakson, egyet pedig Budapesten tudna elképzelni, de az online koncert ötletét sem veti el, akár ennek is lehet létjogosultsága – vélekedett, majd kezébe vette a gitárt és élőben adott elő egy számára különleges dalt a stúdióban.

A Hesz Ádámmal készült podcast adás alább tekinthető meg:

fotó: Hesz Ádám Facebook / a szemüveges srác Facebook

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email