22_03_29_erdmost_nincskep

Ajándék az egész városnak – már hallható az Érd FM 101.3-on Hesz Ádám dala

22_03_29_erdmost_nincskep

Ajándék az egész városnak – már hallható az Érd FM 101.3-on Hesz Ádám dala

Egy érdi zenész, Hesz Ádám gondolt egyet, és dalt ajándékozott az érdieknek. És persze mindenkinek, akihez eljut majd az „Együtt”. Ba-Nyilas Hajnalka és Urbán Szabolcs beszélgetett vele a napokban, az Érd FM 101.3 Bundáskenyér című műsorában.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Névjegy

Hesz Ádám 8 éves korában kezdett gitározni és 17 évesen énekelni. Első együttese az Ulbert Ferenccel közösen alapított Ulbert-Hesz Project. Öt évvel ezelőtt már saját formációval lépett a közönség elé: a Hesz Ádám Akusztikkal koncertezik mindenfelé, amikor éppen nem zárja őket el a közönségtől a vírushelyzet. Van már kislemeze (Körforgás címmel), és 2018 óta dalait a Magneoton adja ki. A 34 éves dalszerző-énekes Pakson nőtt fel, de már évek óta Érden él. Két kislánya van. Civilben élelmiszermérnök.

Mit lehet tudni az új dalról? Kifejezetten karácsonyi zene lesz?

Az „Együtt” nemcsak adventkor vagy karácsonykor játszható, hanem egész évben, minden évszakban. És persze a megfelelő hangulatban. Nem titok, hogy a dalt felkérésre írtam: Wolf Katalin, a Szepes igazgatója és Kövesdi Péter, az Érd Médiacentrum vezetője azzal hívott fel, hogy írjak egy dalt, amiben benne van a mögöttünk hagyott borzasztóan nehéz év, de az összetartozás, az Advent és a karácsony öröme is. Remélem, sikerült ilyet írnom, és nemcsak nekem, hanem a közönségnek is tetszeni fog.

Ezek szerint a dalt és a szöveget is te írtad.

Igen. A szöveghez illően igyekeztem lassabb dallamú zenét szerezni, de azért nem depressziósat, mert maga a dalszöveg sem az. Remélem, átjön a pozitív üzenet, hogy a mostani helyzetből is van kiút. Biztos sokan érzik majd úgy, hogy vannak a dalban zenei és gondolati klisék, de szerintem ebben az esetben ez inkább az otthonosság, az ismerősség érzését erősíti, és egyáltalán nem érzem cikinek a végeredményt. Minden egyes versszakban ott vannak a szeretteink: a testvéreink, szüleink, nagyszüleink, barátaink, akikkel együtt kell mennünk tovább, csinálni a dolgunkat, és akkor minden rendben lesz.

Határidőre kellett dolgoznod. Ez mennyire motivál vagy épp demotivál? Gyakran írsz így dalt?

Viszonylag ritkán. Maximalista vagyok. Talán ezért nincs még mindig nagylemezem, mert szeretek évekig babrálni minden dalommal. Na meg kicsit nehéz is a munkát összeegyeztetni a családdal és a rock&rollal. Ugyanakkor most sikerült tartanom magamat a határidőhöz. November 29-én írtam a dalt, december 2-án felvettük az érdi Nortyx Stúdióban, december 4-én pedig már le is forgattuk a videóklipet. Minden ment, mint a karikacsapás. Ez kellett hozzá, hogy a héten már el is juthasson a közönségéhez.

Milyen lesz a klip?

Amikor saját projektekről van szó, a fejemben össze szokott állni, milyen látványvilágot szeretnék hozzá, de mivel itt határozott elképzelések voltak már az elején, ezért annyira nem folytam bele. Azt tudom, hogy forgattunk a stúdióban, ahogy zenélek, illetve a városban mindenféle életképeket. De hogy mi lesz a végeredmény, az még nekem is meglepetés lesz. Remélem, az érdiek ugyanakkora örömmel és szeretettel fogadják majd, mint amilyennel mi készítettük.

 

Az Együtt már hallható az Érd FM 101.3-on, a dalhoz készült klip pedig még karácsony előtt az Érd TV-ben és az Érd Most-on lesz látható. A klip elkészítésében Katona Szabolcs, Jeney Gergő és Szűcs Gergő vett részt.

 

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email