torokbalinti_ut

Elindult a kétirányú forgalom a Törökbálinti úton

torokbalinti_ut

Elindult a kétirányú forgalom a Törökbálinti úton

Az utolsó simítások még hátravannak, de egy újabb biztonságos csomóponttal gazdagodott Érd.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Még tavasszal, pontosan március 20-án kezdődött a Törökbálinti – Folyondár – Szövő utcák kereszteződésének átépítése, amely uniós forrásból valósulhatott meg. A  közel egy milliárd forint értékű beruházás legfontosabb célja, hogy közlekedési szempontból a lehető legbiztonságosabb legyen a csomópont.

Korábban egy körforgalom kialakítása is szóba került, de sajnos a terület adottsága ezt nem tette lehetővé, így végül a lámpás kereszteződés kialakítása mellett döntöttek a szakemberek. Hosszú hónapokon keresztül zajlott a munka, amely nemcsak a csomópontot érintette, hanem a Törökbálinti utat is, hiszen egyebek mellett az útszakasz a Bem téri körforgalomig teljesen megújulhatott. Új gyalogátkelőhelyek, továbbá megállók készültek, buszöblökkel, bazaltbetonos kialakítással.

Megszűnt az egyirányúsítás a Törökbálinti úton

November 16-án csütörtökön újabb változásokkal szembesülhettek az arra közlekedők, hiszen hosszú idő után elindult a kétirányú forgalom a Törökbálinti úton. Már teljes szélességben használható az útszakasz, valamint a közlekedési lámpák is hamarosan tesztüzemben működhetnek, amíg a forgalmi helyzethez igazítják azokat, hiszen a korábbi ideiglenes jelzőrendszert már elbontották – mondta el az ÉrdMostnak László Ferenc, a Polgármesteri Hivatal Kommunikációs vezetője.

A buszok közlekedési rendje azonban egyelőre nem változik, a Volán járatai a terelt útvonalon haladnak, mivel a szolgáltatónak időre van szüksége ahhoz, hogy az eredeti útvonalat visszaállítsa

– tette hozzá László Ferenc.

A csomópontátalakítással a Szövő – Folyondár utcáknál a Törökbálinti úton mindkét irányban kialakítottak egy-egy balra kanyarodó sávot, így sokkal gördülékenyebb lesz a forgalom. A munka neuralgikus pontja volt a töltés megerősítése a Tiszafa –Takács, illetve a Szövő – Folyondár utca között. Az útszakasz északi oldalát 3,5 méterrel szélesítették ki, így itt járda is készült, a másik oldalt pedig 3 méterrel bővítették. A Törökbálinti út ezen a szakaszon mindkét oldalon igen erős betontámfalat kapott.

Szeptemberben még javában épült a betontámfal

A kereszteződést érintő beruházást még nem zárta le a kivitelező, hiszen a műszaki átadás-átvételre csak később kerül sor, így ha arra szükség lesz, akkor a garanciális javításokra, az egyéb változtatásokra még sor kerül.

A beruházás uniós pénzből, VEKOP-os projektként készült, ez azonban nem tartozik a Modern Városok Program pénzügyi keretébe, ettől függetlenül 2023. december 31-ig le kell zárni

– hangsúlyozta László Ferenc.

A kereszteződés a Szövő utca felől

Ezzel kivitelezéssel a Törökbálinti utat érintő beruházások teljesen befejeződnek. Tavaly sikeresen lezárult a Törökbálinti – Felsővölgyi – Tetőfedő utca találkozásánál kialakított körforgalom építése, amely jelentősen megkönnyítette a környék lakóinak életét, most pedig – egy másik beruházás keretében – újulhatott meg teljes hosszában a Törökbálinti út, vele együtt pedig a lámpás kereszteződés is az itt élők biztonságát szolgálja a jövőben.

fotó: Balogh Alex / Csőzik László Facebook

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email