elelmiszeradomany_erdmost_jo

Most ünnepet varázsolhatunk az ínségben élők asztalára

elelmiszeradomany_erdmost_jo

Most ünnepet varázsolhatunk az ínségben élők asztalára

Nehéz szociális és anyagi helyzetben élő érdi lakosoknak gyűjtenek tartós élelmiszert a hétvégén a gondozóközpont munkatársai.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Nehéz szociális helyzetben élő érdi családoknak, házaspároknak, egyedülállóknak gyűjtenek tartós élelmiszert a Tesco és az Aldi érdi áruházaiban a Szociális Gondozó Központ munkatársai. Minden tagintézmény részt vesz az akcióban, hiszen ezzel hatalmas segítséget tudnak nyújtani ellátottjaiknak.

Az akció péntek délutántól vasárnap zárásig tart.

„November 17-én délután kettőtől este nyolc óráig, 18-án reggel nyolctól este nyolcig, 19-én reggel nyolctól este hétig gyűjtik kollégáink az adományokat” – tudtuk meg Bereiné Petrik Mária intézményvezetőtől, aki elmondta azt is: több éves hagyománya van már ennek a jótékonysági akciónak.

Az intézmény évek óta részt vesz az Élelmiszerbank karácsony előtti akciójában, így olajozottan megy majd a munka. Hiszen a gyűjtés csak az első lépés: a Szociális Gondozó Központ munkatársai az élelmiszerekből csomagokat állítanak össze, majd kiszállítják azokat még karácsony előtt.

„A látóterünkbe került, nagyon nehéz körülmények közt élő érdi lakosok között osztjuk szét a beérkezett adományokat, a csomagokat az ellátottak igényei szerint összeállítva, hiszen többgyermekes családok és egyedülállók is lesznek a megajándékozottak között”

– tette hozzá Bereiné.

Köszönettel fogadnak tartós élelmiszereket (liszt, cukor, olaj, tészta, dió, mák stb.), konzerveket, édességet (szaloncukor, csokoládé, kakaópor, keksz, nápolyi stb.).

„Azt szoktam mondani: olyat adjunk, amit magunk is szívesen fogadnánk. Sok embernek nem adatik meg, hogy az ünnepeken finomabb ételt varázsoljon az asztalra, és számukra nagy boldogság az is, ha van miből diós bejglit sütni a családnak. Sajnos, látva az árakat, úgy látom, még nagyobb lesz az igény ezekre az adományokra” – zárta szavait Bereiné Petrik Mária.

fotó: freepik.com, Gárdos Attila

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email