sumoErdiSpartacusSC

Érdi éremeső a svácji szumó EB-n

sumoErdiSpartacusSC

Érdi éremeső a svácji szumó EB-n

November 10-12. között tartották az U15, U18 szumó Európa-bajnokságot Svájcban. Az érdiek kiválóan szerepeltek.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az Érdi Spartacus SC fiataljai rendszeres éremszerzői a szumó európai és világversenyeknek, és amilyen jól indult az idei esztendő, olyan jól is végződik: az U15-ös és U18-as versenyzők kiváló eredményekkel végeztek a svájci EB-n.

Az U15 korcsoportban Südi Norina és Jakab Roland a harmadik, Virlics Anna pedig az ötödik helyen végzett.

Az U18-as mezőnyben Jakab Dániel (80 kg) ezüstérmes, Baljer Kitti (60 kg) és Kaszás Elza (60 kg) bronzérmes, Kaszás Lilla (75 kg) szintén bronzérmes lett. Gyenes Bence (100 kg) ötödik lett, csapatban pedig ezüstérmes.

 

 

„Nagyon jól zárunk, elégedett vagyok az eredményekkel, bár egy aranyérem azért szépen csillogott volna” – összegzett az ÉrdMostnak Sipos Árpád, az Érdi Spartacus elnöke. Mint elmondta,  az Európa-bajnokság huszonkilenc magyar versenyzőjéből tíz érdi volt. „Összességében is sikeres volt a válogatott, főleg U18-ban hullottak az érmek” – fűzte hozzá Árpád.

Az Érdi Spartacus elnökével a hazaúton sikerült beszélnük: a csapat kora reggel hagyta el Svájcot, a fiatal sportolók késő este érnek majd haza.

Ami a nemzetközi szereplést illeti, most egy kis pihenő jön, ugyanis a svájci volt az utolsó nagy nemzetközi verseny az idén. Januárban majd Érden gyűlnek össze a sportolók, a nemzetközi Érd Kupán, amit minden esztendőben megszervez az Érdi Spartacus. Első nap a birkózók lépnek majd szőnyegre, a második napon pedig a szumóé lesz a főszerep.

 

Fotó: Érdi Spartacus SC

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email