2023-tekauer-greta

Férfi mezőnyt vert Tekauer Gréta

2023-tekauer-greta

Férfi mezőnyt vert Tekauer Gréta

Az Érd EL Sportegyesület darts játékosa újabb tornagyőzelemnek örülhetett.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Nem akármilyen siker született a Dreher Magyar Darts Liga aktuális fordulójában. A budapesti REAC által szervezett tornán egy induló kivételével mindenki férfi volt. Az Érd-EL Sportegyesület fiatal tehetsége, Tekauer Gréta volt a kivétel, aki bizonyította is, hogy a tábla előtt nincs jelentősége a nemek közti különbségeknek.

Tekauer Gréta a csoportban 3-2-es vereséggel kezdett Bucsku Ferenc ellen, majd egy 3-0-s sikerrel korrigált Gangl Imrével szemben. A 4. csoportból ezzel második helyen jutott főtáblára az érdi sportolónő, ahol tovább folytatta jó szériáját. A legjobb nyolc között édesapját, Tekauer Norbertet verte 4-3-ra, az elődöntőben pedig ugyanilyen arányban múlta felül Bandula Józsefet.

A finálé egyben a revans lehetőségét is rejtette Tekauer számára, hiszen azzal a Bucskuval került szembe, akitől a torna első körében kikapott. A visszavágás nem is maradt el, tartva az előző két mérkőzés végeredményét, ezúttal is 4-3-ra nyert az érdi dartsos, amivel az elégtétel mellett a tornagyőzelmet is bezsebelte.

„Aznap azért mentem el a versenyre, hogy megnézzem, milyen állapotban van a játékom, hiszen az utána levő hétvégén rendezték meg itthon, a Hungarian Darts Open Classic és Masters versenyét. Tudni szerettem volna, hogy milyen formában vagyok, hiszen a hétvégi versenyek nemzetközi szempontból fontosabbnak bizonyultak számomra. Amilyen jól sikerült ez a forduló, olyan jól sikerült a hétvége is! Sok pontot szereztem a világranglistára, ahol most jelen pillanatban 58. helyen állok. A fordulóra visszatérve, igen erős ellenfeleim voltak. A főtáblán sikerült összekerülnöm apukámmal, Tekauer Norberttel, akivel szoros meccseket játszunk mostanában. Mentálisan nem felkavaró számomra, hogy édesapám ellen játszom, hiszen a tábla előtt nincsen szeretet, csak is a nyerés számít! A főtáblán az összes meccsemet beleértve a döntőt is 4-3-ra nyertem, hiszen a darts egyik titka a türelem. Összesítve elég nagy pozitív visszajelzést kaptam, hogy jó úton haladok a belefektetett munkámmal kapcsolatban”

— értékelt az ÉrdMost.hu-nak Tekauer Gréta, az Érd-EL SE darts játékosa.

A Tekauer Gréta által is említett, más szempontból hangsúlyos és értelemszerűen a hazai sorozatnál sokkal nívósabb Hungarian Darts Open Classic és Masters is remekül sikerült érdi vonatkozásban. A classic versenyen Tekauer Gréta bronzérmes, míg a Masters viadalon ezüstérmes lett. Ezzel nem mellesleg a legjobb magyar eredményt is elérte a női mezőnyben, ráadásul ez a verseny a WDF világbajnokság kvalifikációjába is beleszámít.

Fotó: Deborah Speck / darts.ch

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email