futo_utcai_lakastuz_borito

A kutya ébresztette a lángoló épületben alvó nőt

futo_utcai_lakastuz_borito

A kutya ébresztette a lángoló épületben alvó nőt

Krisztinának és Zoltánnak nemrégiben teljesen leégett a házuk, de így is szerencsésnek érzik magukat, hogy életben maradtak.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Ahogy arról az ÉrdMost beszámolt, október 31-én éjjel tűz ütött ki egy érdi családi házban a Fűtő utcában. Az eset kapcsán akkor még csak a katasztrófavédelem szűk szavú közleményét tudtuk idézni, de időközben további részletek derültek ki a tragédiáról.

„Éppen az éjszakai műszakot töltöttem a munkahelyemen, amikor a párom telefonált, hogy ég a házunk”- fogalmazott Szentesi Zoltán az egyik érintett, aki azonnal indult is haza, és még a tűzoltók kiérkezése előtt a helyszínen volt.

Pedig nem sokon múlt, hogy Krisztina ezt a hívást már tudja kezdeményezni, ugyanis éppen aludt, miközben a feje felett már javában lángolt a tető – árulta el Zoltán.

„Manó, a kutyánk mentette meg a párom életét, aki hallva a tűz pattogását ébresztette őt. Csak egy nadrágot tudott magára kapni, és szaladt is ki a házból.”

– idézte fel az eseményeket a férfi, aki mellett pedig egy gázpalack robbant fel. Vagyis nem sokon múlt, hogy a helyzet visszafordíthatatlanná váljon.

Zoltán elmondta, párja azóta nem tud aludni, és ő is teljesen összetört. Nem tudja mitévő legyen, kétségbeesésében pszichológushoz fordult, hogy valahogy fel tudja dolgozni a történteket. Az egyetlen dolog, ami lelket önt belé, hogy egyikőjük sem sérült meg.

A sors fintora, hogy noha a tűz a szomszédból indult, a jóval jelentősebb kár mégis Zoltánék házában keletkezett. Amíg a szomszédnak a garázsa égett ki, valamint a tető egy része rongálódott meg, addig az ő házuk kilencven százalékban tönkrement. Részben a tűz, részben pedig a tűzoltás következményeként.

A víz a falaktól kezdve a műszaki cikkekig minden eláztatott. A biztosító szerint hozzávetőlegesen harminc millió forint értékű a kár.

A szomszéd épületben egyébként négyen tartózkodtak a tűzeset idején, de ők is mindannyian szerencsésen ki tudtak menekülni.

Arról pillanatnyilag nem lehet biztosat mondani, hogy pontosan mi okozta a tüzet, de valószínűleg a szomszédjuk kazánjával lehetett valami gond – vélelmezte Zoltán. Elmondása szerint az is szerepet játszhatott a tűz terjedésében, hogy a kazán mellett rengeteg fa, papír, vagyis gyúlékony anyag volt.

Ugyanakkor öröm az ürömben, hogy a szomszéd elismerte a saját felelősségét, illetve már abban is megegyeztek, hogy segítenek nekik a ház helyrehozásában.

Zoltán hangsúlyozta, nagyon köszönik mindazoknak, akik már eddig is segítettek nekik, és természetesen minden további felajánlást szívesen fogadnak.

Amennyiben szeretné a károsult családot támogatni, hívja a 06-20-390-44-78-as telefonszámot.

Fotó: Szentesi Zoltán

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email