korosi-agnes-tollaslabda1

Ezüstérmes lett Kőrösi Ágnes a nemzetközi tollaslabdaversenyen

korosi-agnes-tollaslabda1

Ezüstérmes lett Kőrösi Ágnes a nemzetközi tollaslabdaversenyen

Az érdi sportolónőt csak a döntőben tudták megállítani a budapesti nyílt bajnokságon.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Kőrösi Ágnes nagyszerű eredménnyel zárta a 48. Victor FZ/Forza a magyar nemzetközi tollaslabda-bajnokságot. Az érdi sportolónő, aki az Érdi VSE színeiben nevelkedett, sokáig itt versenyzett és edzősködött is, második kiemeltként vágott neki a hétvégi, budapesti nyílt viadalnak.

Az első körben egy cseh versenyzőt múlt felül két szettben Kőrösi Ágnes, majd dán ellenfelét is legyőzte a nyolcaddöntőben, ezután pedig vert helyzetből fordítva nyert az ötödik helyen kiemelt spanyol Ania Setien ellen. A legjobb nyolc között aratott sikerével Kőrösi bejutott az elődöntőbe, ahol a dán Irina Amalie Andersent verte 2-0-ra. A fináléban azonban a torna első számú esélyesén, az első helyen kiemelt, szintén dán Frederikke Lundén nem tudott felülkerekedni a magyar tollaslabdázó, így 2-0-ra alulmaradt és ezüstéremmel zárta a hazai versenyt.

„A magyar nemzetközi furcsa verseny, hisz hazai közönség előtt játszani más. Erős a mezőny minden évben, tele dánokkal és valamilyen ázsiai csapattal. Tavalyelőttig mindig fusztrált voltam ezen a tornán, mivel honfitársak előtt kellett bizonyítani. De úgy gondolom, a tavalyi bronz ezen átlendített, és idén már mindennél jobban vártam. Egy cél lebegett előttem, hogy élvezzem a játékot és visszajöjjön a kedvem, ami az utóbbi pár verseny sikertelensége miatt kicsit alábbhagyott bennem.”

— kezdte értékelését Kőrösi Ágnes.

„Ahogy megérkeztem a versenyre és az edzőm beült mögém, a szüleimet és barátaimat pedig megláttam a lelátón, átkapcsolt bennem valami, és úgy éreztem, nincs megállás. Tudtam, kik lesznek az ellenfeleim és tudtam azt is, hogy nincs könnyű meccs, de valahogy egy percig sem éreztem, hogy a dobogó valamely fokát el ne érhetném. Az, hogy egy fokkal feljebb léphettem a tavalyinál, még nagyobb boldogsággal töltött el. Örülök, hogy rengetegen voltak kint, barátok, gyerekek, szülők és megannyi tollaslabdázást szerető ember. Mindenki nekem szurkolt, és ez leírhatatlan érzés. Miattuk, vagyis nekik is nyertem ezt az érmet. Sajnos elizgultam a döntőt. Tudom, hogy benne lett volna az arany is, és jövőre ezt a lépcsőt is meg kell lépni!”

— folytatta összegzését Kőrösi Ágnes.

Az egyéni versenyszám mellett párosban is érdekelt volt Kőrösi Ágnes, méghozzá Gonda Daniella oldalán vágott neki a küzdelemnek. A duó a legjobb tizenhat között zárta szereplését a Vasas Sportcsarnokban.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email