halloween_boritokep

Vérző kisbaba, hullák, zombik és a biciklis bohóc

halloween_boritokep

Vérző kisbaba, hullák, zombik és a biciklis bohóc

Ön szerint hol van a határa a halloweeni jelmezeknek?

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Manapság már nem lehet vita tárgya, hogy Halloween ünnepe Magyarországon is befutott, például Érden is már sokadjára szerveztek halloweeni mulatságot a hétvégén. Esetleg csak azon tudunk mélázni, vajon hogyan történt, és jó-e vagy rossz ez nekünk.

Az ünnep mondanivalójában számos, akár több ezer éves elképzelés keveredik, ugyanakkor a jól ismert külsőségeket elsősorban a modern angolszász kultúrkör termelte ki magából, és juttatta el hazánkba is.

Ezekben a napokban legalább annyi helyen vásárolhatjuk meg az esemény fő jelképének számító tököt, mint karácsonykor a fenyőfát. A halloweeni bulikban pedig egymásra licitálva próbálnak meg minél ijesztőbb jelmezekbe, maszkokba bújni a résztvevők.

Ami pedig különösen érdekessé teszi ezt a vérfagyasztó farsangot, hogy a program mindenekelőtt a fiatal korosztályok körében népszerű. Boszorkánynak, kísértetnek, csontváznak, hullának öltözött gyerekek az óvodai, iskolai vagy egyéb megmozdulásokon.

Persze az már vérmérséklet kérdése, hogy ezeket viccesnek, furcsának, megdöbbentőnek, felháborítónak, vagy ki tudja még minek látjuk.

Mindenesetre pontosan erre, az ellentétes vélemények ütközésére láthattunk példát egy, a szomszédos Tárnokon szervezett szombati halloweeni összejövetel kapcsán, ahol az alábbi fotón látható performansz okozott némi egyet nem értést. (A rendezvényről további információ ITT és ITT.)

A babaakasztó Joker és (vélelmezhetően) Bőrpofa mellett más ikonikus horror figurák is megjelentek a buliban.

Egy kislány szerepében ott volt a Fűrész sorozatból ismert biciklis bohóc, Szamara pedig ezúttal egy tárnoki kútból mászott ki.

Nyilván nem akarunk álszenteskedni, hiszen – mint azt fentebb írtuk is – a Halloween lényegi eleme a rémület. Arról nem is beszélve, hogy a mindennapok is sokszor eléggé hátborzongatóak.

Ennek ellenére ön hol húzná meg a határt, ami az ünnepi maskarákat illeti? Írja meg nekünk kommentben a Facebookon!

Fotó: ÉrdMost, Facebook/Tárnoki Közösségi Színtér

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email