ALXcsontváz

Dermesztően jó bulit tartottak az érdi pincesoron

ALXcsontváz

Dermesztően jó bulit tartottak az érdi pincesoron

Vérfoltos vámpírok és rothadó zombik lepték el szombat délután az érd-ófalusi pincesort.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A helyiek furcsa módon mégsem menekültek pánikszerűen, sőt mosolyogva fotózták az önfeledten futkosó aprócska szörnyeket. A jelenetet érthetőbbé teszi, hogy idén a Mély úton, a Buki pince előtt rendezték meg a Tök-Jó Fesztivált, Érd mára hagyományossá váló halloweeni buliját.

„Azért itt találkozunk most, mert szeretnénk, ha minél többen megismernék a város régi pincesorát és tulajdonosait. Ez egyébként már a 12. Tök-Jó, ahol a legszebb vagy legijesztőbb tökök mellett hagyományos módon a legjobb jelmezeket is díjazzuk” – mondta lapunknak Lukácsi László, a programot szervező 2030 Egyesület elnöke.

A kora délután kezdődő fesztivál kezdetben csak néhány tucat érdeklődőt vonzott, estére azonban benépesült a Mély út, közel 300 ember nézhette a változatos programokat – melyek csak részben szóltak az ijesztgetésről.

Először a Defendo nevű önvédelmi rendszert ismerhették meg a nézők: Tutor Ádám, gyermekoktató ovisok és iskolások segítségével mutatta meg, hogyan lehet néhány egyszerű, de hatásos mozdulatsorral leszerelni támadónkat, és időt nyerni a meneküléshez.

A kicsik vitézül csépelték az ütést felfogó matracokat, Tutornak pedig mindenkihez volt egy jó szava, mosolya, látszott, hogy ez az edzés tényleg a gyerekekről és nem a sportteljesítményről szól.

Utánuk egy hasonlóan fiatal és elszánt gyerekcsapat állt a színpadra: a szászrégeni Petru Maior iskola V. osztályos tanulói, akik a Pál utcai fiúk musical változatát adták elő érdi közönségnek.

Az Érd testvérvárosából érkező gyerekek 700 kilométeres utazás után, a zimankós idő ellenére a szerepüknek megfelelő vörös, kockás ingben  játszották végig a közel egy órás előadást, mint megannyi kis Nemecsek.

Lendületes produkciókat láthattunk a népszerű JP Dance Company fiatal táncosaitól: a kék formaruhás lányok nagy átéléssel, profi csapatmunkával  mutatták be az összetett koreográfiákat, a pörgős zenei aláfestés megmozgatta közönségüket is.

Csak ezután került sor a tényleges vetélkedőre. A fesztiválra idén 14 faragott töklámpással neveztek a versenyzők, a Csőzik László vezette zsűri pedig hosszas tanakodás után egy különösen véresszájú tököt nevezett ki első helyezettnek, de jutalmat kapott 2. és 3. befutó, valamint a különdíjas lámpás, ami kreatív módon egy akváriumot formázott.

Csőzikék díjazták a legijesztőbb jelmezeket is – a gyerekek meséskönyvet és levásárolható ajándékutalványt kaptak, a felnőtteket a Buki pincészet borcsomagjaival lepték meg. A rémisztően népszerű fesztivál végül éjszakába nyúló bulival folytatódott, melyen dj szolgáltatta a zenéket.

Fotók: Balogh Alex / Koncz Tamás

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email