eso_no_azik

Ezt a napot nem ússzuk meg szárazon

eso_no_azik

Ezt a napot nem ússzuk meg szárazon

Az egész országra kiadták a veszélyjelzést, tomboló zivatarok jöhetnek.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Kedd délelőttől egy nyugat felől érkező hidegfront mentén zivatarokra kell számítani, előbb a Dunántúlon, majd fokozatosan keletebbre is – írja előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat. Az ország nagyobb részén elsőfokú, a délnyugati felén viszont másodfokú veszélyjelzés van érvényben.

Főként a Dunántúl és az Alföld déli részén a zivatarokat 70-80 km/h-s széllökések kísérhetik, de itt egy-egy heves zivatar is előfordulhat 90-100 km/h-s lökésekkel, jégesővel (1-3 cm), illetve rövid idő alatt lehulló nagy csapadékkal (10-20 mm).

Késő délelőttől egyre nagyobb területen fordul át északnyugatira, estére pedig fokozatosan mérséklődik a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet nagyrészt 17 és 24 fok között várható.

 

Az ismétlődő záporos csapadékból a délnyugati területeken néhol 20-30 mm is összegyűlhet. Késő estére várhatóan megszűnik a zivatartevékenység az országban és 9 és 16 fok közé hűl le a levegő.

A szerdára virradó éjszaka első felében északkeleten és délnyugaton még előfordulhat eső, zápor, majd ott is megszűnik a csapadék. A nyugatias szél a legtöbb helyen mérséklődik, de néhol élénk marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 11 fok között alakul.

fotó: freepik.com

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email