Fotó: Draskovics Ádám

Alkalom szüli a tolvajt, mindenszentekkor is

Fotó: Draskovics Ádám

Alkalom szüli a tolvajt, mindenszentekkor is

Jó lesz vigyázni a napokban az érdi temetőkben, mert könnyen bűncselekmény áldozatává válhatunk.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Mindenszentek nem csak a halk, békés megemlékezés, gyertyagyújtás időszaka, hanem a megszaporodó bűneseteké is. A rendőrségi statisztikák szerint ilyenkor gyakrabban fordul elő gépkocsifeltörés, alkalmi- vagy zseblopás, kerékpárlopás, és megszaporodnak a virág- és koszorúlopások is.

A Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya az alábbiakat javasolja azoknak, akik a temetőbe készülnek:

Aki busszal megy a temetőbe,  figyeljen értékeire, különösen le- és felszálláskor. Az értékeit tartsa táskája és ruházata belső zsebében, a táskát pedig szorítsa a testéhez, és mindig tartsa maga előtt.

Fotó: Draskovics Ádám

Ne őrizze a bankkártyája mellett a PIN kódját, sem a lakáskulcsát a címére utaló dokumentumok mellett, mert az adatok birtokában a gazemberek további jelentős károkat okozhatnak.

Aki autóval közlekedik, lehetőség szerint őrzött, vagy legalább jól kivilágított helyen parkoljon. Ne hagyjon értéket a gépjármű utasterében, különösen a látható helyeken, mert a gépkocsi nem biztonságos tárolóeszköz.

Ha elutazik, kérje meg szomszédját, ismerőseit, hogy a távollétében tartsák szemmel a lakását. Közösségi oldalakon ne tegyen közzé arra utaló információt, hogy nem lesz otthon.

Sírrendezés közben is figyeljen értékeire, táskáját ne hagyja őrizetlenül, rövid időre se.

Fotó: Draskovics Ádám

 

Jó tudni, hogy Érden a rendőrök múlt hétvégétől megerősített szolgálatot teljesítenek, és a polgárőrök is figyelnek a temetők biztonságára – tájékoztatott Szatmáriné Berci Dolóresz címzetes rendőrszázados, bűnmegelőzési előadó.

„Az Ercsi úti és az ófalusi temetőben folyamatosan kint vagyunk, segítünk a forgalomirányításban, járőrözünk a parkolóban és magában a temetőben is. Az elhagyott, régi temetőket is útvonalterv szerint, visszatérően ellenőrizzük. A vasútállomások, forgalmasabb csomópontok környékére is fokozottan odafigyelnünk ilyenkor”

– tette hozzá az osztályvezető.

Szükség is van az intenzív rendőri jelenlétre, hiszen az elmúlt napokban ITT számoltunk be arról, hogy egy bűnözői csoport pénztárcákat lopott és autókat fosztogatott  az Ercsi úti temetőben.

Fotó: Draskovics Ádám (archív)

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email