iskolabusz nagy cimlap

Így változik a menetrend mindenszentek ünnepén

iskolabusz nagy cimlap

Így változik a menetrend mindenszentek ünnepén

A MÁV-VOLÁN-csoport több változásra is felhívja az utasok figyelmét.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A november 1-jei Mindenszentek ünnepéhez közeledve a MÁV-START és a Volánbusz arra kéri utasait, hogy időben tervezzék meg utazásukat, és indulás előtt tájékozódjanak a menetrend-változásról. Érdemes a menetjegyek megvásárlásáról is időben gondoskodni, biztosítva a helyet az utazásra.

A pénztárak előtti sorban állás elkerülése érdekében a menetjegy elővételben, online és mobilon is kényelmesen megváltható.  A MÁV-VOLÁN-csoporthoz tartozó közlekedési társaságok – MÁV-START, Volánbusz, MÁV-HÉV – a mindenszentek ünnepéhez igazították a járatok közlekedési rendjét – áll a cégcsoport közleményében.

Közlekedés a MÁV járatain

Fontos tudni, hogy a MÁV-START vonatai november elsején az ünnepnapi menetrend szerint közlekednek. A gyermekek, családosok, tanulók, diák- és felnőtt csoportok, nyugdíjasok is élhetnek a szokásos kedvezményrendszerrel.

A már nem tanuló 26 éven aluliak a 33 százalékos hétvégi kedvezményt október 31-én 10 órától november 1-jén éjfélig vehetik igénybe.

Így közlekednek a Volánbuszok

Október 30-án, az őszi szünet első napján a hét első tanítási szünetes munkanapján, majd október 31-én tanítási szünetes munkanapon érvényes menetrend szerint közlekednek a járatok.

Mindenszentek napján, november 1-jén munkaszüneti napra, november 2-án tanítási szünetes munkanapra, november 3-án a hét utolsó tanítási szünetes munkanapjára vonatkozó menetrend lesz érvényben.

November 4-én már a megszokott közlekedési rend, szabadnapi menetrend szerint indulnak az autóbuszok. Az érdi buszok pontos menetrendjéről ITT lehet tájékozódni.

Az áruházak és bevásárlóközpontok november 1-jén zárva tartanak, ezért az áruházakat érintő járatok is az ünnepnapi menetrend szerint közlekednek.

  • 744-es és 746-os autóbuszok a Minaret, illetve a Tárnoki elágazás és az autóbusz-állomás között közlekednek.
  • Az érdi Tesco áruházat ebben az időszakban nem érintik.

Mivel az ünnepnapon az átlagosnál nagyobb forgalom várható, ezért a Volánbusz arra kéri utasait, hogy időben tervezzék meg utazásukat.

Az autóbuszjegyek és bérletek továbbra is megvásárolhatók a Volánbusz pénztáraiban, jegykiadó automatáiban, a partnereknél, valamint a Közlekedési Mobiljegy alkalmazásban és társalkalmazásaiban, egyes települések helyi díjtermékei pedig a MÁV mobilalkalmazásban, automatáiban és a vasútállomások jegypénztáraiban is elérhetők.

Vasúti jegyváltáskor használják az online jegyvásárlást, az Elvirát vagy a MÁV applikációt. Az Elvirán már figyelhető az adott vonat ülőhely-foglaltsága a helyjegy eladások alapján, így az utasok választhatnak elegendő kapacitással közlekedő (InterCity, railjet xpress) vonatokat.

fotó: Érdmost archív

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email