Fél év helyett félóra: csak ennyit kellett várni a guruló rendelőben

Fél év helyett félóra: csak ennyit kellett várni a guruló rendelőben

Profi és gyors csapat dolgozik a mobil szűrőállomáson, azonnal közlik a vizsgálat eredményét is.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Vasárnap az érdiek is megtapasztalhatták, milyen az, amikor alig 40 perc alatt komplex egészségügyi szűrésben lehet részük, ráadásul azonnal megismerhetik a vizsgálat eredményeit. Az augusztusi látogatás után újra a Főtérre érkezett az országot járó egészségügyi szűrőkamion, hogy egy hétórás szűrőprogram során közel száz városlakó egészségi állapotát mérje fel.

Mint arról korábban beszámoltunk, a kamion érkezését nagy várakozás előzte meg: az érdeklődők az önkormányzatnál regisztrálhattak szűrésekre, és valóságos sms  -és híváscunamit zúdítottak a városvezetésre. „”Annyi hívást kaptunk, hogy elromlott a telefon. A száz helyet másfél óra alatt lefoglalták, utána sajnos már mindenkit vissza kellett utasítanunk – mesélte lapunknak László Ferenc, az önkormányzat kommunikációs vezetője, aki elnézést kért a lemaradóktól.

A szerencsések legalább 40 féle szűrés – köztük szív- és érrendszeri teszt, vércukor, koleszterinszint mérés vagy éppen látás- és hallásvizsgálat közül választhattak – és jellemzően több típusú ellenőrzést is kértek.

„Nagyon profi és összehangoltan dolgozó csapattal találkoztam a kamionban, úgy 35 perc alatt végeztek el rajtam egy sor vizsgálatot, melyeknek az eredményét is azonnal megismerhettem” –mondta az Érd Most-nak Krisztina, aki kislányával érkezett a helyszínre. A kérdésre, hogy miért próbált mindenképpen bekerülni a vasárnapi szűrőprogramra, szinte megdöbbent: normális ember nem akar hónapokat várni az állami ellátórendszer nyújtotta szolgáltatásokra.

„ Augusztusban kértem MRI-re időpontot, mondták, hogy talán október végén lesz, de volt olyan szűrés, ahol csak januárban kerültem volna sorra”.

Az egészségügyi team profizmusát és a gyors eredményt dicsérte Anikó is: az asszony nagyon örült, hogy bejutott a szerencsés száz közé, igaz, ő az állami szűrővizsgálatokat is türelmesen kivárja, ennyit szerinte ér az egészsége.

A korábbi hírek alapján elkeseredett tolongásra számítottam a kamionrendelő bejáratánál, ehhez képest sor sem fogadott. A titok a jó tervezésben rejlett, a program reggel kilenc és délután négy óra között zajlott, a jelentkezőket pedig megadott időpontokra hívták be. Így egy óra alatt legfeljebb 16 embert láttak el, beleértve az adatfelvételt is – tudtuk meg a stáb egyik tagjától.

A látogatókat ugyanakkor nem csak átfogó ellenőrzéssel várták, egy pavilonban kisebb piacteret alakítottak ki az egészséges életmóddal közvetlenül vagy közvetve összefüggő szolgáltatásoknak. Természetgyógyászat, optikus, életbiztosítás és dohányzásról leszoktató tanácsok – a vizsgálat előtti rövid várakozás során tucatnyi standnál nézhettek körül az érdeklődők.

A szervezők nagyon örültek annak, hogy a regisztrált jelentkezők közül mindössze egyetlen egy ember akadt csak, aki nem jelent meg a szűrővizsgálaton.

Czere Bálint

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email