eso_esernyo_felhoszakadas

Hidegfront, felhőszakadás: kiadták a riasztást az egész országra

eso_esernyo_felhoszakadas

Hidegfront, felhőszakadás: kiadták a riasztást az egész országra

Pénteken nem lesz kegyes hozzánk az időjárás, de hétvégére változik a helyzet.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Pénteken kezdetben borult lesz az ég, sokfelé számíthatunk esőre, záporra –  áll az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében. Napközben nyugat felől egy gyors mozgású hidegfront vonul át az országon, amely mentén és annak előterében is nagy területen 70 km/h feletti széllökésekre kell számítani.

Erőteljessé válik a gomolyfelhő-képződés, a front mentén zivatarok, akár heves zivatarok is kialakulhatnak, így az ország legnagyobb részén citromsárga riasztás van érvényben.

A déli szél délután északnyugatira, nyugatira fordul, többfelé viharossá fokozódik, sőt erősen viharos lökések is várhatók. A csúcshőmérséklet 12 és 24 fok között várható, a legmelegebb a déli határnál lesz. Késő estére 8 és 14 fok közé hűl le a levegő.

Hétvégére javul az időjárás

Szombaton változóan, időszakosan erősen felhős időre számíthatunk általában többórás napsütéssel. Szórványosan előfordul eső, zápor, esetleg egy-egy zivatar. Többfelé megélénkül, néhol megerősödhet a déli, délnyugati, illetve átmenetileg a nyugati szél. A csúcsérték 15 és 21 fok között alakul.

Vasárnap legfeljebb északkeleten fordulhat elő néhol szitálás, gyenge eső. A déli, délnyugati szelet sokfelé élénk, a Dunántúlon helyenként erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet jellemzően 4, 12 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 18 és 23 fok között alakul, de az északkeleti határnál hűvösebb is lehet.

fotó: freepik.com

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email