I always find time for my friends

Csak úgy összejövünk, és csacsogunk egyet

I always find time for my friends

Csak úgy összejövünk, és csacsogunk egyet

Érdi nők klubja címmel október 26-án egy új kezdeményezés indul a városban, az Iparos úti Café Frei kávézóban.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

„Bolyongunk a városban, futunk, kutyát sétáltatunk, találkozunk, látunk arcokat, de nem ismerjük egymást. Nem tudjuk, hogy három házzal arrébb ki lakik, pedig lehet, hogy ha úgy alakul, akár még segíthetnénk is egymásnak. Vagy észrevehetnénk, hogy nem vagyunk egyedül a mindennapi problémáinkkal” – fogalmazott Ölvedi Réka, az érdi nők klubjának egyik szervezője az Érd FM 101.3 Bundáskenyér című műsorának szerda reggeli adásában.

Erényi Kriszta, a kezdeményezés másik szervezője elmondta, hogy egy olyan mozifilmből merítette a klub ötletét, amiben volt egy női közösség, akik azért találkoztak időről-időre, hogy csak úgy kötetlenül csacsogjanak egyet.

Vagyis a szervezők szándéka, hogy összehozzák azokat az érdi lányokat, nőket, asszonyokat, akik egyrészt társaságra vágynak, másrészt, akik szeretnék jobban megismerni és megélni a női mivoltukat.

Jóllehet a csütörtökre meghirdetett első alkalom még az ismerkedésről fog szólni, de – ha minden a tervek szerint alakul – akkor idővel már konkrét, a nőket érintők, őket foglalkoztató témák mentén is el tudják képzelni a találkozókat. Példaként Ölvedi Réka a női ciklust említette, amiről tapasztalatai szerint még nőtársai sem mindig tudják, hogy mit is jelent, milyen hatásai vannak, azaz hasznos lenne róla beszélni.

Persze a szervezőknek nincs kétségük, hogy egy forgatókönyv nélküli összejövetel is lehet tanulságos, hiszen ahol különböző korú vagy különböző életutakat bejárt nők találkoznak, ott önmagában is megvan az esély, hogy mindenki bölcsebben induljon haza, mint ahogy érkezett.

Arról már nem is beszélve, hogy a „cukros ételektől megered a nők nyelve” – jegyezte meg Ölvedi Réka, azaz a helyszínválasztás sem véletlen, miként az sem, hogy a rengetegféle női tematikájú virtuális csoport helyett itt élőben, egymás szemébe nézve lehet a másikkal kapcsolatba kerülni.

Az érdi nők klubjának első összejövetelére tehát október 26-án csütörtökön, este fél 7 és 8 óra között kerül sor az Iparos úti Interspar üzletben található Café Frei kávézóban. A program ingyenes, azonban regisztrációhoz kötött, amit az esemény, fentebb már linkelt Facebook oldalán lehet megtenni.

A szervezőkkel készült teljes beszélgetést itt lentebb tudják meghallgatni.

Fotó: Freepik, Facebook/érdi nők klub

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email