sportagvalaszto6CZB_231014.jpg

Megmozdult Érd: látszik, hogy a sport városa vagyunk

sportagvalaszto6CZB_231014.jpg

Megmozdult Érd: látszik, hogy a sport városa vagyunk

Sportolókkal és érdeklődőkkel telt meg szombaton az aréna, ahol negyven klub mutatkozott be az első érdi sportágválasztón.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az eddig sem volt vitás, hogy Érden nagy sportélet zajlik, de hogy ennyi választási lehetőség van, és ilyen sok klub, egyesület működik a városban, az igazából most, az Ifjúsági Önkormányzat sportágválasztó rendezvényén derült ki.

A sakktól az akrobatikus tornán át a nordic walkingig számtalan sportág képviselői mutatkoztak be az Érd Arénában, az uszodában és a Jégcsarnokban a nagyközönségnek. Sőt, még az Aréna melletti füves területet is birtokba vették az egyesületek, és aki akarta, még a sízést is kirpóbálhatta (műanyag pályán, persze).

Nemcsak a gyerekeknek, hanem a felnőtteknek is szólt ez a nap, hiszen a sportolást sosem késő elkezdeni, akár súlyozott hulahopp-karikával, vagy éppen leúszva néhány hosszt az uszodában. De a vállalkozó kedvűek korcsolyát is húzhatnak, vagy kezükbe vehetik a nordic walking-botot.

A rendezvény nagy erénye volt, hogy nemcsak megkönnyítette a sportolni vágyó kicsiknek és nagyoknak a választást, hanem felhívta a figyelmüket olyan sportágakra is, amelyek egyébként nem kerültek volna a látóterükbe. A bemutatók mellett az érdeklődők beszélgethettek edzőkkel, sportolókkal, és ki is próbálhatták az adott sportágat.

Több szülővel is beszélgettünk, akik nagyon jónak tartották az ötletet, sőt, volt, aki felvetette, hogy nyár végén is kellene egy ilyen rendezvény, mert általában szeptemberben iratkoznak be a gyerekek az egyesületekhez.

Csőzik László polgármester maga is ellátogatott több klub standjához. Mint az ÉrdMostnak elmondta, Érd büszke lehet sportolóira és egyesületeire, hiszen a világ legjobbjai közt is akad, aki érdi kezdetekkel büszkélkedhet – az olimpiai bajnok Milák Kristóf is innen, Selmeci Attila érdi edzőtől indult. 

De nemcsak az élsportban vagyunk erősek: a gyerek- és a tömegsport több sportágban is a legnagyobb bázissal rendelkezik az országban. Az érdi baseballosok, softballosok, tornászok, birkózók, akrobatikus rock and rollosok már egészen kis kortól bevonzzák a gyerekeket – tette hozzá a polgármester, aki nagyon jónak tartja a sportágválasztó ötletét.

Egy személyes történetet is megosztott ezzel kapcsolatban. Mint mesélte, a feleségét három-négyévesen elvitte az édesanyja egy ilyen rendezvényre, ő pedig rámutatott a tatamira és azt mondta: én is ilyen versenyző szeretnék lenni!

„Eljutott odáig, hogy magyar válogatott kerettag volt nyolc évig, magyar bajnok, fekete öves, egy danos. Amellett, hogy közgazdász, másodállásban dzsúdóedző is volt. Az ő példáján is lehet látni, mennyire érdemes eljönni egy ilyen rendezvényre. Mindenki tehetséges valamiben, csak ki kell deríteni, miben.”

Csőzik László hozzátette: szeretnének tavasszal is rendezni egy sportágválasztót, hiszen láthatóan nagyon népszerű a családok körében.  És egy jó hírt is megosztott: hónapokon belül megnyitják a Fenyves-Parkváros Köznevelési Centrum uszodáját.  Az intézmény tornacsarnokát már átadták, és sportegyesületek is használhatják.

A Gárdonyi tanuszodáját is szeretnék újra megnyitni, átalakítás után, hogy ismét birtokba vehessék az úszók. A polgármester utalt arra, hogy a rezsiválság miatt nagyon drága a vizes intézmények működtetése; egyetlen tanuszoda is  250-350 millió forintot visz el.

A rendezvénynek volt még egy fontos momentuma: kilátogatott Dani Gyöngyi kerekesszékes olimpiai bajnok vívónk is, az általa képviselt Paraktív Integrációs Alapítvánnyal. Mint az ÉrdMostnak elmondta, arra szeretnék buzdítani a mozgássérülteket, hogy sportoljanak ők is.

„Merjenek lemenni egyesületekhez, kipróbálni bizonyos sportágakat. Nehezebb elkezdeni, hiszen a klubok nem mindig vannak felkészülve erre, de azt látom, hogy egyre nyitottabbak. És szabad nyitogatni is ezeket az ajtókat” – tette hozzá Gyöngyi.

Fotó: Czere Bálint

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email