gesztenyekavalkad9CzB_231014.jpg

Életre kelt Geszti Eszti, az érdi gyerekek nagy örömére

gesztenyekavalkad9CzB_231014.jpg

Életre kelt Geszti Eszti, az érdi gyerekek nagy örömére

Vadgesztenyés játékokkal, mesével, bábelőadással várta a családokat szombaton a Magyar Földrajzi Múzeum.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Érd szombaton felírta magát a gesztenyeünnepet tartó települések térképére: a Magyar Földrajzi Múzeum első ízben megtartott gesztenyekavalkádja olyan sikeres volt, hogy bízvást remélhetjük, igazi érdi hagyomány lesz belőle.

Mint Fekete-Mácsai Anetta igazgató az ÉrdMostnak elmondta, a Múzeumok Őszi Fesztiválja keretében, az országos tematikához csatlakozva első ízben rendeztek gesztenyefesztivált, ami minden várakozást felülmúlóan sikeres volt.

Délután kettőtől folyamatosan érkeztek a családok, hogy  részt vegyenek a gesztenyevadászaton, az ügyességi játékokban, nevezzenek a gesztenyefigura-szépségversenyre, vagy bólogató gesztenyemadarat készítsenek. Volt mesesarok is, a könyvtár munkatársainak részévetlével, hallhattak előadást a vadgesztenye gyógyító hatásairól, és nem maradhatott el a bábszínházi előadás sem.

A kavalkád legfontosabb alapanyaga, a vadgesztenye bőséggel terem a múzeumkertben, vihettek haza a családok, ha a gesztenyés játékok megtetszettek nekik.

A rendezvényen a Földrajzi Múzeum kiállításait is megtekinthették hiszen – mint azt Anettától megtudtuk – a múzeumkert mellett az épület kiállítótereit is bevonták a programokba, hogy minél több gyermek és felnőtt megismerhesse belülről is az épületet.

Az ötlet bevált, nagyon sokan tekintették meg szombaton a kiállításokat is. „Sokszor voltunk már a múzeumkertben, de most először megyünk be” – mondta az egyik anyuka, aki a kislányával érkezett a gesztenyekavalkádra. „Majdnem mindent kipróbáltunk, és ha összegyűjtünk hat pecsétet, gesztenyés rudit kapunk ajándékba” – tette hozzá mosolyogva.

A finomságot a délután sztárja, Geszti Eszti adta oda a gyerekeknek, akik persze fotózkodtak is a mosolygó gesztenyebabával.

„Németországban nagy hagyománya van a gesztenyefesztiváloknak, ezzel búcsúztatják az őszt. Mi inkább köszöntöttük ezen az utolsó meleg nyári napon. Nagyon örülünk annak, hogy ilyen jó időnk volt” – mondta az igazgató, akitől megtudtuk azt is: a Múzeumok Őszi Fesztiválja keretében még egy rendezvényük lesz: október 24-én egy Izlanddal kapcsolatos fotókiállítás nyílik a múzeumban (részletek itt).

Fotó: Czere Bálint

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email