szemeszet

Egyre kilátástalanabb a helyzet az érdi szemészeten

szemeszet

Egyre kilátástalanabb a helyzet az érdi szemészeten

A rossz hírek mellett azért valami jóról is beszámolt a főigazgató.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

November 1-től Dr. Gálicz Mónika nem folytatja szemészeti rendelését a Dr. Romics László Egészségügyi Intézményben – írja a szakrendelő közösségi oldalán a főigazgató.

Bárány Zsolt óriási érvágásnak nevezte a doktornő bejelentését, ami a kellemesnek mondható helyzet végét jelenti. Eddig ugyanis minden nap volt szemészeti rendelés a Romicsban, viszont a következő hónaptól hétfőn és pénteken már nem lesz.

„Természetesen azonnal nekikezdtünk szemész szakorvos verbuválásának, de esélyeink elég halványak. Nem adjuk fel.”

– írja tájékoztató bejegyzésében a főigazgató.

Tűzoltásként Bárány Zsolt egyeztetett a háziorvosokkal, így várhatóan a jogosítványok hosszabbításával kapcsolatos szemészeti feladatok ellátásában a szakrendelő segítségére lesznek, ezzel is tehermentesítve az alapvetően betegségekkel foglalkozó szemészeti szakrendelést.

A lakosságnak érdemes tudni, hogy a szemüvegekre a közgyógyellátás és támogatás megszűnt, ezért szemüveg (pláne kontaktlencse) felírására/készítésére és ellenőrzésére érdemes inkább az optikákhoz fordulni, ahol képzett optometristák állnak rendelkezésükre.

A szakrendelő főigazgatója szerint szó sincs arról, hogy a tanácsával a térítésmentes közellátásból a fizetős magánszektor felé szeretné tolni a lakosokat.

Mindössze annyit érdemes tudni, hogy a szakorvosok által felírt látáskorrekció alapján az optikák nem vállalnak garanciát arra, hogy az általuk elkészített szemüveg jó is lesz. Ők a saját mérésük alapján készült szemüveg „jóságára” vállalnak felelősséget – hangsúlyozza Bárány Zsolt.

A főigazgató szerint emiatt költségnövekedéstől nem kell tartania senkinek sem, hiszen a piaci tapasztalatok szerint az adott optikában megrendelt szemüvegek esetében ugyanott ingyenesen végzik el szükséges szemvizsgálatot.

A rossz hírek mellett azért valami jóról is beszámolt a főigazgató. A diabetológián is voltak változások az elmúlt időszakban, ezekről ITT számoltunk be. A távozó szakorvos miatt kieső rendelési időt sikerült pótolni, hiszen novembertől a rendelésvezető főorvos, Dr. Bibok György szerdán további 3 órával bővíti a heti rendelését, valamint Dr. Filó Andrea 6 óra helyett 8 órát fog keddenként rendelni.

Dr. Bencze Rita, a szakrendelő új diabetológusa az első időszakban heti egy alkalommal 3 órát rendelt, de októbertől már heti 5 órában áll a betegek rendelkezésére.

fotó: freepik.com

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email