elek_sandor

Felfüggesztett börtönt kér az ügyészség a törökbálinti fideszes polgármesterre

elek_sandor

Felfüggesztett börtönt kér az ügyészség a törökbálinti fideszes polgármesterre

Elek Sándor saját maga jelentette be a Facebookon, hogy vádat emeltek ellene.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

„Az Érdi Járási Ügyészség nyújtott be 2023. szeptember 19. napján vádiratot az Érdi Járásbíróságra a Btk. 376. § (1) bekezdésébe ütköző és a (4) bekezdés a./ pontja szerint minősülő,  folytatólagosan elkövetett, jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette miatt” – közölte az ügyészség az Átlátszóval.

A vádirat szerint a vádlott önkormányzati rendeletben számára biztosított, úgynevezett átruházott hatáskörben döntött a 2018-as, illetve a 2019-es évben két törökbálinti önkormányzati ingatlan becsérték alatti értékesítéséről. A döntése eredményeként az önkormányzatot jelentős – azaz ötmillió forintot meghaladó, de ötvenmillió forintot el nem érő  – vagyoni hátrány érte.

Törökbálint fideszes polgármestere, Elek Sándor – a részletek említése nélkül – maga jelentette be szeptember 21-én a Facebook-on, hogy vádat emeltek ellene.

Elek Sándor bejegyzésében határozottan kijelenti, hogy bűncselekményt nem követett el, sőt hibát sem vétett. A polgármesternek nincs kétsége azzal kapcsolatban, hogy a tárgyaláson minden szempontot figyelembe fognak venni és felmentő ítélet fog születni.

A főügyészség szóvivője az Átlátszónak azt írta, hogy a vádiratban az ügyészség a vádlottal szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására, valamint  az eljárás során felmerült bűnügyi költség általa történő megtérítésére tett indítványt.

Az ügyben a feljelentést Bruder Márton, a Törökbálint Holnap Egyesület önkormányzati képviselője és Tetlák Örs, Érd LMP-s alpolgármestere tette meg.

fotó: Elek Sándor Facebook-oldal

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email