LED_izzó

November elsejétől újraindul a LED-program Érden

LED_izzó

November elsejétől újraindul a LED-program Érden

Azok az érdiek juthatnak hozzá az energiatakarékos izzókhoz, akik legutóbb nem kaptak.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Csőzik László polgármester a saját Facebook oldalán jelentette be, hogy hamarosan újraindul az önkormányzat és a CYEB Kft. közös programja, aminek keretében ismét ingyenesen juthatnak energiatakarékos LED izzókhoz az érdi háztartások.

Az ÉrdMost kérdésére László Ferenc, a Polgármesteri Hivatal kommunikációs vezetője elmondta, hogy a program az érdiek számára kizárólag 2023. november elsején, éjféltől lesz elérhető. Addig viszont kár is próbálkozni, hiszen a részvételhez szükséges regisztrációs felületen az említett időpont előtt nem is fog Érd neve szerepelni.

A regisztrációs felületet egyébként IDE KATTINTVA találják.

László Ferenc hangsúlyozta, hogy a kizárólag azok az érdiek vehetnek majd részt a LED-csere programban, akik legutóbb ezt nem tették meg. Vagy azért mert nem is hallottak róla, vagy épp lecsúsztak a jelentkezésről, esetleg elakadtak a regisztráció során. Mindenesetre a visszajelzésekből az derült ki, hogy továbbra is nagy az igény a lakosság részéről a kezdeményezés iránt – árulta el a kommunikációs vezető.

László Ferenc a regisztrációval kapcsolatos panaszok kapcsán kiemelte, akik igénylik, azoknak az önkormányzat munkatársai segíteni fognak a regisztrációs felület helyes kitöltésében is.

A programban minden érdi lakcímkártyával rendelkező polgár részt vehet, családonként azon személyek jelentkezhetnek, akik szerződésben állnak az áramszolgáltatóval.

Mint azt Facebook bejegyzésben Csőzik László megjegyzi, az izzóosztás első, tavaszi köre nagyon jól sikerült, több mint 1800 háztartás jelentkezett, több ezer érdi részesült a modern, takarékos, a rezsit jelentős mértékben csökkentő égőkből.

Ahogy azt annak idején az ÉrdMost is megírta, legutóbb összesen 19 ezer izzót osztottak szét, mintegy 40 millió forint értékben, ami háztartásonként 10-15 izzót jelentett.

A LED-izzókról érdemes tudni, hogy 80-85 százalékkal kevesebb áramot fogyasztanak, mint a régi, wolfram szálas villanykörték. Például, ha 5 darab 100W-os, „hagyományos” izzót, ugyanakkora megvilágítást biztosító 12W-os LED égőre cserélnek, akkor napi 4 óra használat mellett évente akár 17 600 forintot lehet megtakarítani.

Fotó: ÉrdMost archív, Facebook/Csőzik László

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email