ledegok_ikea_jpg

Nagyot durrant az érdi LED-program, óriási volt a sikere

ledegok_ikea_jpg

Nagyot durrant az érdi LED-program, óriási volt a sikere

Ősszel folytatódhat az ingyenes égő akció, az önkormányzat akkor is segít majd.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Február utolsó napján lezárult a LED-program: alig 30-40 csomag maradt, amit nem vettek át – mondta el László Ferenc, a Polgármesteri Hivatal kommunikációs vezetője az ÉrdMostnak.

Mint azt az ÉrdMost megírta, az  önkormányzat még tavaly ősszel indította útjára az ingyenes LED-égő programot: aki regisztrált, ingyenesen juthatott modern, energiatakarékos izzókhoz.  Összesen 19 ezer égőt osztottak így szét. Ezeket a Cyeb cég biztosította, és a Polgármesteri Hivatal dolgozói, városvezetők és képviselők, valamint önkéntesek szortírozták és csomagolták be azokat névre szólóan.

László Ferenc elmondta: remélik, hogy mindenki elégedett a kapott égőkkel, és érzékelik nemcsak az erős, szép fényüket, hanem a rezsimegtakarítást is.  

„Átlagosan 1500-2000 forint egy ilyen izzó, úgyhogy ebben a programban körülbelül 40 millió forint értékben osztottunk ki LED-eket. Átlagosan 10-15 izzót kaptak a regisztráló lakosok” – mondta László Ferenc. Hozzátette: lesz folytatása is a projektnek, reményeik szerint ősszel, október-november környékén várható az újabb regisztráció.

„Nagyon sokan megszenvedtek a regisztrációs felülettel. Mivel ezt nem az önkormányzat, hanem a LED-eket biztosító cég készítette, nem tudtunk változtatni rajta. De mindent megteszünk annak érdekében, hogy az idősebbek, illetve azok, akiknek nincs internetjük, a városházán segítséget kaphassanak a regisztrációs folyamat során” – ígérte László Ferenc.

„A legtipikusabb hiba az volt, hogy a kitöltés során végigmentek ugyan a regisztrációs folyamaton, ám a regisztrációt nem erősítették meg a cég visszaigazoló e-mailjében küldött linken keresztül, vagy ezt már akkor tették meg, amikor a regisztráció lezárult. Ez utóbbiaknak tudtunk segíteni, és ők is hozzájuthattak a csomaghoz” – fűzte hozzá a kommunikációs vezető.

A város mindent megtette azért is, hogy a lehető legtöbben átvegyék az összekészített LED-csomagot. Többször is kiértesítette a programban részt vevőket, a program vége felé még telefonon is megkeresték azokat, akik valamiért nem jöttek el érte. Így csupán 30-40 át nem vett LED-pakk maradt, ezeket a szabályok értelmében vissza kellett küldeniük a cégnek.

A városháza munkatársai szeretnék, ha a következő alkalommal még többen élnének a a LED-program adta lehetőséggel, mert – bár minden rendelkezésre álló felületen meghirdették – sokakhoz nem jutott el az információ. Egyik lehetséges mód a postai levél, de ez nagyon költséges, több millió forintos megoldás lenne – vélekedett László Ferenc. Mindenesetre arra kiemelt figyelmet fordítanak majd, hogy elérjék azokat az érdieket, akik igazán rászorulnak a program előnyeire.

Fotó: ÉrdMost archív

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email