eso_pexels

A kiadós esők mellett zivatarokra is készülhetünk

eso_pexels

A kiadós esők mellett zivatarokra is készülhetünk

Nem csak csillagászati értelemben köszöntött be az ősz.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

8 óra 50 perckor csillagászati értelemben is megkezdődött az ősz, és bizony az időjárásunk is erősen ősziesre fordult.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentése szerint a középső országrészben területi átlagban is nagy mennyiségű csapadékra van kilátás. A legtöbb eső egy délnyugat-északkelet tengely mentén várható, hozzávetőlegesen a Pécs-Salgótarján városok közötti széles sávban. Az említett területen a lehulló csapadék mennyisége szombaton általában 15 és 45 mm közt lesz, de lokálisan ennél jóval több is hullhat.

Szombat este a Dunántúl nyugati, északnyugati felén, valamint északkeleten az északi irányba forduló szél megerősödik, helyenként viharos lökések is lehetnek.

A kiadós csapadék mellett zivatarokra is figyelmeztetnek: a Dunántúl délkeleti részén, illetve a Dunától keletre valószínűek a délről, délnyugatról észak, északkelet felé mozgó zivatarok, amelyekhez felhőszakadás, viharos széllökés és jégeső társulhat.

Gyors mozgású zivatarrendszerek is létrejöhetnek, amelyek nagyobb területen okozhatnak károkozó szélrohamokat. Az időjárási helyzet függvényében a piros fokozatú riasztást is kiadhatják.

Forrás: Pexels

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email