csehorszag

Csehország az Érdi Galériába költözik

csehorszag

Csehország az Érdi Galériába költözik

Cseh sörök, filmek, zenék, sőt még cseh nyelvlecke is várja az érdeklődőket a vasárnapi program során.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Egy kiállítás formájában már csütörtök este elkezdhetünk ismerkedni a cseh kultúrával, hiszen 18 órakor Jiří Jiroušek cseh légifotós képeiből nyílik tárlat az Érdi Galériában.

„1994 nyara óta repülök, és nagyjából azóta is fotózom. A cseh táj szépségére koncentrálok, jelenleg több mint 200 000 digitális légifelvételem van. Az archívumban megtalálható például Közép-Csehország, Krkonoše, Šumava, Érchegység, Jeseníky, Pálava stb. Szerelmem a Moldva, gyakran és szívesen fotózom a Brdy tájvidéket.”

írja magáról a művész az esemény meghívójában.

Ugyanakkor ez még csak a kezdet, hiszen vasárnap szinte az egész nap a cseh kultúra jegyében zajlik majd. Mint azt Kanizsai Eszter, az Érdi Galéria kulturális szervezője az ÉrdMostnak elmondta, egy új sorozat első állomása lesz a hétvégi rendezvény.

A „Kultúrák, ízek, élmények az Érdi Galériában” című sorozat keretében elsősorban a városunkban is jelenlévő nemzetiségeknek, illetve azoknak az országoknak a kultúráját szeretnék bemutatni, ahol testvértelepülései vannak Érdnek.

Első alkalommal Csehországra esett a szervezők választása, ahol Érd egyik testvérvárosa, Kolín is található.

A szeptember 24-én, délután 15 órakor kezdődő esemény részletes programját ITT TALÁLJÁK, de a cseh villám nyelvleckére, a cseh sörkóstolóra, valamint a gyerekeknek szóló kertmozira – ahol a klasszikus Kisvakondos meséket vetítik majd – Kanizsai Eszter külön is felhívta a figyelmet.

Egyúttal hozzátette, innentől kezdve nagyjából kéthavonta szeretnék a sorozat újabb és újabb állomásait megtartani.

Fotó: Freepik, Facebook/Érdi Galéria

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email