kolin_220624-pqs3b02wa11sil94i2235vn972nwon443rhg9kws0w

Látogatás Kolínban, Érd cseh testvérvárosában

Nemrég számoltunk be arról, hogy a cseh Kolín lett Érd új testvérvárosa, az erről szóló megállapodást április 30-án a Polgárok Házában írta alá a két város polgármestere. Az érdi delegáció Csőzik László polgármester vezetésével a minap látogatott el Kolínba.

Közösségi oldalán ezt a posztot osztotta meg a polgármester: „Csehországi testvérvárosunk, Kolín korábbi polgármestere lett a cseh belügyminiszter, és ő a miniszterelnök első helyettese is a tavalyi parlamenti választások óta – vele találkoztam a hétvégén. Vít Rakusan egyben a polgármesterek pártjának elnöke is, amely 2017 óta parlamenti párt. Jót beszélgettünk, mondanom sem kell, leginkább az érdekelt, hogyan tudták sikerre vinni a Polgármesterek és Függetlenek Pártját (STAN). Közvetlen, agilis és jó humorú ember, nem kísérte testőr, nem ügyelt a biztonságára semmilyen biztonsági személyzet, amikor elváltunk, a legnagyobb természetességgel írta rá a névjegykártyájára a mobilszámát. Hát, ugyanezt itthon valahogy nem tudnám elképzelni…”

És hogy milyen területeken lehet izgalmas Érd és Kolín együttműködése? Erről hadd idézzünk pár sort Tetlák Örs alpolgármester úti beszámolójából: „Az agglomerációs lét összes előnye és kihívása hasonló a két telepü[1]lésen, még ha a városaink karaktere alapvetően különbözik is. Csak tanulhatunk az olyan szép hagyományokból, mint éppen ez az 57. alkalommal megrendezett fesztivál, ahol a résztvevő zenekarok és mazsorettcsoportok felvonulása majdnem egy órán át tartott a főtéren. A két város zeneiskolái között is éppen a fúvós zene mentén indulhat el akár már a napokban az együttműködés. Amit reményeink szerint az oktatási intézmények, kulturális és civil szervezetek számos közös programja fog követni.”

K. J.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email