erd_retrokepek_borito_16

Felismeri, hol készültek ezek a régi érdi képek? (16)

erd_retrokepek_borito_16

Felismeri, hol készültek ezek a régi érdi képek? (16)

Ezen a fotón egy jellegzetes érdi utcaképet figyelhetünk meg.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Immár tizenhatodik alkalommal szemezgetünk azokból a digitalizált diaképekből, amik a Csuka Zoltán Városi Könyvtárnak köszönhetően kerültek hozzánk, és, amikből hétre-hétre nyilvánossá teszünk egyet. Ezek a fotók önmagukban is érdekesek, hiszen megidézik városunk egykori hangulatát, ugyanakkor felismerni is izgalmas kihívás, hogy mégis mit láthatunk.

Szóval, ahogy eddig, úgy most is játékra hívjuk az ÉrdMost olvasóit, de mindenekelőtt persze vessünk egy pillantást a legutóbbi feladványra. Mint korábban, most is sokan tippeltek, és sokan el is találták. Valóban az egykori érd-ófalusi II. Lajos Általános Iskola épületéről van szó.

Retró fotós sorozatunkban eddig jobbára középületekről, valamint a település ismertebb csomópontjairól, forgalmasabb útjairól mutattunk be felvételeket, pedig „Európa legnagyobb faluja” régen sem feltétlenül a jellegzetes és könnyedén megjegyezhető közterületekről volt híres.

Érden sétálva inkább „az egyik utca olyan, mint a másik” érzése foghatja el az embert. Ráadásul utcából nem egy-kettő, hanem sok száz volt már annak idején is. Innen nézve a mostani kép az eddigi „legérdibb” felvétel. És talán pont ezért fogja a legtöbb fejtörést okozni.

(Fontos megjegyezni, mivel a fényképen az utcanévtábla is látszik, ezért azt a játék érdekében kitakartuk.)

Pillantson rá, és tippeljen! Az ötleteket és minden egyéb hozzáfűznivalót az ÉrdMost Facebook oldalán, a kép alatt kommentben várjuk.

 

AZ EDDIGI LEGÉRDIBB FOTÓ:

 

Címlapfotó: ÉrdMost/Szűcs Gergely, Archív fotó: Csuka Zoltán Városi Könyvtár archívuma

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email