230909-erdi-ferfi-kezilabda

Őrületes végjátékban mentettek pontot a férfi kézisek

230909-erdi-ferfi-kezilabda

Őrületes végjátékban mentettek pontot a férfi kézisek

Jól sikerült a bemutatkozás az NB II-ben, bravúros döntetlennel zárult az első bajnoki mérkőzés.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Hazai pályán kezdte meg menetelését az NB II-ben az Érdi Férfi Kézilabda SE-Treff 99. A nemzeti bajnokságban története során először szereplő együttes, az F csoport első játéknapján a Csepel DSE-t látta vendégül a Treff Sportcsarnokban.

A mérkőzést a vendégek kezdték hatékonyabban és eredményesebben, a 8. percben már 4-1-re vezettek. A 20. perc végén Cseh Máté egalizált (5-5), ezután viszont újra meglógott a Csepel és 12-8-as előnnyel zárták a fővárosiak a félidőt.

A második játékrészben tovább nőtt a fővárosi fór, a 35. percben 14-8 állt az eredményjelzőn. Sőt, a 45. minutumban már 20-13-ra mentek a csepeliek, és egyre kilátástalanabb helyzetbe kerültek a hazaiak. A sport azonban attól is szép, hogy nincsenek lehetetlenek, ezt pedig ezen az estén Narancsik Imre edző játékosai bizonyították is. Az utolsó bő tíz percben kis híján csak az ÉFKSE volt eredményes, 4 másodperccel (!) a lefújás előtt pedig Gyöngyösi Dávid egyenlített 23-23-ra.

A pályaválasztó együttes óriásit küzdött a végjátékban, aminek pontszerzés lett a végeredménye. Az Érdi FKSE így sikeresnek mondható nyitókörön van túl az NB II-ben.

„Picit idegesen kezdtünk, lámpalázzal mentünk bele első NB II-es meccsünkbe. Szerencsére vissza tudtunk kapaszkodni, de a félidőben négygólos hátrányban voltunk, sőt, a második játékrészben ez még nőtt is. Ezután a csapat küzdésből és összetartásból jelesre vizsgázott és az utolsó másodpercben a történelmi meccsünkön, pontszerzéssel debütáltunk. A találkozó utolsó tizenöt percéből erőt kell meríteni és ebből építkezhetünk”

— értékelt a lefújást követően Narancsik Imre edző.

Férfi kézilabda NB II, F csoport:
Érdi FKSE-Treff 99 – Csepel DSE 23-23 (8-12)
Érdi gólok: Gyimesi 6, Králl, Ormay 3-3, Cseh, Májer, Zeitler, Veres, Zalai 2-2, Gyöngyösi 1.

Az Érdi FKSE a bajnoki pontvadászat második játéknapján, vasárnap 17 órától a Kalocsai KC vendége lesz.

Fotó: Balogh István

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email