halper_hendrix_ric_toldon_borito

A Woodstock fesztivált megjárt zenész érkezik Érdre

halper_hendrix_ric_toldon_borito

A Woodstock fesztivált megjárt zenész érkezik Érdre

Az idei AVL-Érdi Jazz Fesztivál egyik különlegessége lesz az amerikai énekes Ric Toldonnal kiegészülő Halper-Hendrix Experiment.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Halper László már gyerekként beleszeretett a „rockisten” Jimi Hendrix és kortársainak muzsikájába, és ez a vonzalom kitartott akkor is, amikor a fiatal magyar gitáros elvégezte a Zeneakadémia jazz tanszakát. Sőt, igazából azért is akart jazz-zenész lenni, hogy ötvözze kedvencének stílusát a jazzel – árulta el Halper az Érd FM: Majdnem szombat című műsorában.

Az ötletet aztán a 2000-es évek elején sikerült megvalósítani, és mivel a közönségnek is bejött a dolog, így különféle nevek alatt Halper és zenésztársai azóta is folyamatosan játsszák például a Purple Haze vagy épp a Foxy Lady dzsesszes változatát.

 

A gitáros az egyébként szeptember 7-én, csütörtökön kezdődő AVL-Érdi Jazz Fesztiválra a Halper-Hendrix Experiment nevű együttesével érkezik. Ugyanakkor az általában instrumentálisan megszólaló zenekar két vendég előadóval is kiegészül majd. Egyrészt a világhírű zongorista Oláh Kálmán, másrészt pedig Ric Toldon amerikai származású énekes is csatlakozik hozzájuk a szombat esti koncerten.

Ric Toldonról Halper elmondta, hogy akár csak Hendrix, ő is Seattle-ben született, és bátyja révén gyermekkorában még találkozott is a később világhírűvé vált „gitárhőssel”. De ott volt a szintén legendássá lett 1969-es Wooodstock fesztiválon is. Vagyis mint fogalmazott, Toldon egy igazi hippi, aki segít összekötni ezt az időben és térben távoli világot velünk.

A Ric Toldonnal és Oláh Kálmánnal kiegészülő Halper-Hendrix Experiment koncertje szeptember 9-én szombaton, este 19 órakor kezdődik a Magyar Földrajzi Múzeum kertjében.

A 2023-as AVL-Érdi Jazz Fesztivál további programjait, és minden további információt IDE KATTINTVA találja.

A Halper Lászlóval készült beszélgetést pedig ITT TUDJA visszahallgatni.

Fotó: Budapest Jazz Club

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email