22_03_29_erdmost_nincskep

Hamarosan ismét a jazztől visszahangzik majd Érd

22_03_29_erdmost_nincskep

Hamarosan ismét a jazztől visszahangzik majd Érd

Szeptember 7-es és 10-e között tartják a IX. AVL - Érdi Jazz Fesztivált.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Idén a női, valamint a külföldi előadók meghívására helyeztük a hangsúlyt – árulta el az ÉrdMost-nak Irk Réka, a IX. AVL – Érdi Jazz Fesztivál főszervezője. Mellettük persze a műfaj a hazai nagyságai is ellátogatnak Érdre.

A részletes programot IDE KATTINTVA találják!

Folytatódik a rendezvény egyik tematikus programja, a jazz és irodalom sorozat. Ennek apropóján Pozsár Eszter és Szabó T. Anna lesz a fesztivál vendége.

A fellépők közül érdemes kiemelni a Jimi Hendrix munkásságát felidéző Halper-Hendrix Experiment-et, akik a fesztivál egyik külföldi fellépőjével, Ric Toldon amerikai bluesénekessel állnak majd színpadra. Ráadásul az együtteshez még a világhírű magyar zongorista, Oláh Kálmán is csatlakozik.

És ne feledkezzünk el a kubai származású, de Magyarországon élő virtuóz Elsa Valleról sem, aki latinos zenéjével minden bizonnyal megtáncoltatja majd az érdi közönséget – fogalmazott Irk Réka.

A basszusgitáron játszó Jákli Zsófi most még csupán tehetséges egyetemista, de mivel nagyon kevés nő van a hangszeres jazz zenészek között, ezért érdemes rá odafigyelni – hívta fel a figyelmet a szervező.

Az idei eseményen egyébként több helyi vagy Érdhez köthető előadó is képviselteti magát, mint a trombitás Udvardi Márton, a feltörekvő zongorista, Horváth Szabolcs, valamint a Hammond-orgonán játszó Vas Bence.

Aki esetleg nem tud szeptemberig várni, annak figyelmébe ajánljuk, hogy a fesztivál tulajdonképpen már jövő hétfőn kezdetét veszi. Ugyanis szintén az AVL – Érdi Jazz Fesztivál keretében, augusztus 14-én 20:30-kor Százhalombattán lép fel a jazz-folkot játszó Uljana Quartet. A koncertre a jelenleg zajló Summerfest folklórfesztivállal együttműködésben, amolyan hagyományteremtő jelleggel kerül sor.

Fotó: ÉrdMost archív, jegy.hu

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email