summerfest_1

A szomszédban ma kezdődik hazánk egyik legnagyobb folklórfesztiválja

summerfest_1

A szomszédban ma kezdődik hazánk egyik legnagyobb folklórfesztiválja

Jubileumhoz érkezett a százhalombattai Summerfest, amire idén a külföldi vendégek is visszatérhetnek.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Ma este egy, a „Cigány dal napja” nevű országos eseményhez kapcsolódó koncerttel kezdetét veszi a 30. Summerfest Nemzetközi Folklórfesztivál Százhalombattán. Ugyanakkor a fesztivál „klasszikus” nyitórendezvényét csak augusztus 16-án szerdán tartják majd, hiszen – a hagyományok szerint – ekkor mutatkoznak be a közönségnek az eseményre érkező külföldi táncegyüttesek.

Azonban addig is számos programra számíthatnak a népzene, néptánc és egyáltalán a népi kultúra iránt érdeklődők. A részletekről IDE KATTINTVA tájékozódhatnak.

Az idei fesztivál „különlegessége”, hogy több évnyi kihagyás után ezúttal ismét lesznek külföldi táncegyüttesek is, akiknek a meghívására a koronavírus-járvány miatt az elmúlt esztendőkben nem nyílt lehetőség. Ezúttal Brazíliából, Észak-Macedóniából, Horvátországból, Indiából, Lengyelországból, Szerbiából és Szenegálból érkeznek táncosok és zenészek. Akik mellett természetesen a magyarok is bemutatják a saját táncaikat.

Jóllehet a Summerfest továbbra is egy táncközpontú rendezvény, de azért más műfajok is megjelennek a kínálatban. A már szokásosnak tekinthető koncertek mellett ezúttal egy új elemmel is bővül az esemény, a „Hét nap, hét színházi est” című program keretében minden nap egy-egy hazai színházi társulat mutatkozik be a közönségnek.

Többek között a Turay Ida Színház, a Fitos Dezső Társulat, a Duna Művészegyüttes, a Forrás Néptáncegyüttes Független Színház, Berecz András, illetve Pirog Zsófi FlamenCorazónArte táncszínháza. Míg a zenei produkciók közül érdemes kiemelni a 100 tagú Cigányzenekar, a Ferenczi György vezette Rackajam, vagy épp Lukács Miklós cimbalomművész koncertjét.

Mindezeken túl pedig táncoktatás, kézműves foglalkozások, kirakodóvásár és buli várja a kilátogatókat, az egyébként nem csak Százhalombattán, hanem másik két településen, Szigetszentmiklóson és Tökölön is megtartott Summerfest-en.

Fotó: Facebook/Summerfest

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email