topoly_eszkozbeszerzes

Régóta várt eszközöket kapott a Szociális Gondozó Központ

topoly_eszkozbeszerzes

Régóta várt eszközöket kapott a Szociális Gondozó Központ

Textíliák, konyhai felszerelések, műszaki cikkek és orvosi eszközök érkeztek a Topoly utcába.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Noha az érdi Szociális Gondozó Központ utóbbi években megújult Topoly utcai épületét már jó ideje birtokba vették, az eszközpark érkeztére egészen mostanáig kellett várni.

Ennek az az oka, hogy a Szociális Gondozó Központ folyamatban lévő fejlesztését a jelenlegi, 2019-ben megválasztott városvezetés úgy vette át, hogy a projekt eredeti tartalmában komoly hiányosságok voltak, számos pótmunkát kellett megrendelni. A régi idősotthon épületének számos felújítási elemét, illetve a régi főbejárat, valamint a kerítés cseréjét sem tervezték be 2019 előtt.

Változtatni kellett az épületbe kerülő ellátások összetételén is, hiszen a tervekben az szerepelt, hogy egy ingatlanban lesz az összes hajléktalanellátás, a családok átmeneti otthona és az idősek otthona is. Ez szinte megvalósíthatatlan lett volna, ráadásul a környék lakói is tiltakoztak az előző ciklusban kidolgozott tervek ellen.

Az ellátási formák újragondolása hatással volt az épület belső kialakítására – amit így szintén újra kellett tervezni –, és a helyiségekbe kerülő, az adott szolgáltatásokhoz kapcsolódó eszközök beszerzésére is.

Kiderült, hogy az eszközbeszerzést sem gondolták végig, illetve tervezték meg rendesen 2019 előtt. Az egy dolog, hogy az előző városvezetés olyan eszközöket is szeretett volna megrendelni, amelyekre nagy szükség nem volt (például aranyozott feszületek), de a beszerzett vagy beszerzendő eszközök nagy száma (15 eszközcsoport) miatt még a leltározási szolgáltatást is külön kellett megrendelni.

Több évnyi várakozás után a héten végre elkezdődött az hiányzó tárgyak leszállítása, ami egészen a hónap végéig fog tartani – mondta el az ÉrdMost kérdésére Tetlák Örs. Az alpolgármester elárulta, az eszközbeszerzés értéke 280 millió forint.

Huszárné Páka Brigitta, a központ munkatársa hozzátette, az elmúlt két napban meghozták az összes textíliát: függönyöket, ágyneműt, terítőket. Szintén a héten érkeznek a kisebb konyhai eszközök, míg jövő héten a nagyobb műszaki cikkek: hűtők, televíziók. De a kerti bútorokat, játékokat és orvosi készülékeket is hamarosan megkapják.

A Szociális Gondozó Központ számos ellátási formát tart fenn, melyek közül az idős- és hajléktalanellátás, valamint a családok átmeneti otthona működik, vagy fog működni a jövőben a Topoly utcai komplexumban. A most beszerzett eszközöket elsősorban ebbe az épületbe szánják, de természetesen a központnak a város más pontjain működő egységeibe is jut belőlük – tette hozzá Huszárné.

Tetlák Örs hangsúlyozta, a mostani egy több szakaszból álló fejlesztés újabb állomása. Az első etap természetesen az új épület kialakítása és a régi rendbehozatala volt. Később, a jobb megközelítés érdekében a környező utcák is megújultak. Ahogy a központ autóparkjának a frissítése is egy fontos lépés volt, hasonlóan a jelenleg zajló eszközbeszerzéshez.

Az alpolgármester ugyanakkor elmondta, az épület új bútorzatára még mindig várni kell, de a remények szerint az azzal kapcsolatos közbeszerzést is sikerül lezárni még az idén. Nem utolsósorban pedig a kertben is várható némi megújulás a közeljövőben.

Fotó: ÉrdMost

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email