topolyszocialisgondozoutepites2_220920

Új burkolatot kapott két érdi útszakasz

topolyszocialisgondozoutepites2_220920

Új burkolatot kapott két érdi útszakasz

Közben a végéhez közeledik a Szociális Gondozó Központ felújítása is.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Csőzik László polgármester a közösségi oldalán számolt be a nyáron elvégzett munkálatokról. Mint írja, nyár végére felújították a Topoly utcát a Tállya és Túr utcák között, illetve a Tállya utcát a Topoly és Túr utcák között (erről az ÉrdMost itt számolt be róla bővebben).

A közterek rendbetételét célzó közel 30 milliós beruházás keretében a két útszakasz új aszfaltburkolatot, illetve kétoldali szegélyt kapott.

Az intézménybe érkezők most már kulturált körülmények között parkolhatnak a nyáron megépített térköves  parkolóöbölben.

Csőzik László hangsúlyozta azt is: a Szociális Gondozó Központ teljes megújítását célzó, az előző ciklusban elindított beruházás sok tekintetben végiggondolatlan volt, így áttervezésre szorult.
Számos indokolt felújítási elemet – többek között a sóskúti kőből készült gyönyörű homlokzat rendbetételét, az összes nyílászáró, illetve a régi főbejárat vagy a kerítés cseréjét – be sem terveztek 2019 előtt. Így nekünk, az új városvezetésnek kellett rendbe rakni, észszerűsíteni a projektet.

Mint azt az ÉrdMost megtudta, a 6,7 ezer négyzetméteres érdligeti telekből 4,5 ezer négyzetmétert érintett a felújítás, bővítés. Az új szárny 3,5 ezer négyzetméteres. A kertszinten kapott helyet a családok átmeneti otthona – ide értesüléseink szerint október közepéig költöznek be a lakók -, illetve a konyha, felette, három szinten pedig az idősotthon – amit 2021 januárjában vettek birtokba a szépkorúak -, valamint az irodák.

Minden szinten kialakítottak közösségi tereket.

Miután elkészült az új szárny, felújították a régi, közel százéves épületet is.

Az intézmény akadálymentes, liftek, parkoló, udvar és játszótér szolgálja az itt élők és a látogatók kényelmét.

Fotó: Facebook/Csőzik László

További cikkeink

További cikkeink

Érd Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Humán-Szolgáltatási Főosztály, Szociális és Egészségügyi Osztály pályázatot hirdet

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email