topolyszocialisgondozoutepites2_220920

Új burkolatot kapott két érdi útszakasz

Közben a végéhez közeledik a Szociális Gondozó Központ felújítása is.

Csőzik László polgármester a közösségi oldalán számolt be a nyáron elvégzett munkálatokról. Mint írja, nyár végére felújították a Topoly utcát a Tállya és Túr utcák között, illetve a Tállya utcát a Topoly és Túr utcák között (erről az ÉrdMost itt számolt be róla bővebben).

A közterek rendbetételét célzó közel 30 milliós beruházás keretében a két útszakasz új aszfaltburkolatot, illetve kétoldali szegélyt kapott.

Az intézménybe érkezők most már kulturált körülmények között parkolhatnak a nyáron megépített térköves  parkolóöbölben.

Csőzik László hangsúlyozta azt is: a Szociális Gondozó Központ teljes megújítását célzó, az előző ciklusban elindított beruházás sok tekintetben végiggondolatlan volt, így áttervezésre szorult.
Számos indokolt felújítási elemet – többek között a sóskúti kőből készült gyönyörű homlokzat rendbetételét, az összes nyílászáró, illetve a régi főbejárat vagy a kerítés cseréjét – be sem terveztek 2019 előtt. Így nekünk, az új városvezetésnek kellett rendbe rakni, észszerűsíteni a projektet.

Mint azt az ÉrdMost megtudta, a 6,7 ezer négyzetméteres érdligeti telekből 4,5 ezer négyzetmétert érintett a felújítás, bővítés. Az új szárny 3,5 ezer négyzetméteres. A kertszinten kapott helyet a családok átmeneti otthona – ide értesüléseink szerint október közepéig költöznek be a lakók -, illetve a konyha, felette, három szinten pedig az idősotthon – amit 2021 januárjában vettek birtokba a szépkorúak -, valamint az irodák.

Minden szinten kialakítottak közösségi tereket.

Miután elkészült az új szárny, felújították a régi, közel százéves épületet is.

Az intézmény akadálymentes, liftek, parkoló, udvar és játszótér szolgálja az itt élők és a látogatók kényelmét.

Fotó: Facebook/Csőzik László

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email