autoszocgond_230421

Kedvező FORDulat a Szociális Gondozó Központban

autoszocgond_230421

Kedvező FORDulat a Szociális Gondozó Központban

Havi háromszázezer forintot spórol meg a szociális intézmény a két új Ford Transittal.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Két haszonjárművel gazdagodott a napokban a Szociális Gondozó Központ – számolt be közösségi oldalán az örömhírről Csőzik László polgármester.

A beszerzést pályázati forrásból tudta megvalósítani a város. A Komplex Szociális Intézmény a Modern Városok Program keretében épült meg a Topoly utcában, a megítélt összeg tartalmazta ezt a járműbeszerzést is.

Az egyik Ford Tansitot arra használják majd, hogy az intézménynek felajánlott bolti élelmiszer-adományokat kiszállítsák a rászoruló családokhoz. Mivel a gondozóközpont napi százötven ember számára visz összesen több száz kiló élelmiszert, a járműnek igen nagy hasznát veszik.

A másik Fordot az idősellátásban veszik igénybe, például a lakók beköltöztetésében vagy az adományok összegyűjtésében. A Habilitációs Központ sérültjei által készített kerámiákat is ezzel az autóval szállítják majd a különféle vásárokra.

Eddig a fenti célokra autót kellett bérelnie a Szociális Gondozó Központnak, így e két jármű beállítása nagyon nagy előrelépés. A bérlés havi 270-300 ezer forintot jelentett az intézménynek – mondta el az ÉrdMostnak Gecse-Simon Orsolya, a Szociális Gondozó Központ szakmai vezetője

Arra a kérdésre, hogy használják-e már az autókat, elmondta: a Ford Tranzitok először is új belső burkolatot kapnak, hogy az élelmiszerek, egyéb más adományok ki-bepakolásakor ne sérüljön az eredeti autóbelső, és időtállóbb maradjon. Amint ez megtörténik, azonnal munkába áll a két kocsi. Azon vannak, hogy ez mihamarabb megtörténjen, de legkésőbb májusban már használni fogják a két Fordot – tette hozzá a szakmai vezető.

És itt még nincs vége az autóbeszerzéseknek. Csőzik László ugyanis a posztjában említi azt is, hogy szintén pályázati keretből, azaz nem az önkormányzat saját költségére vásárolt a város további négy kisbuszt idősek, betegek, sérült emberek szállítására. Jelenleg akkora az autóhiány a piacon, hogy azok még nem érkeztek meg – tette hozzá a polgármester, megjegyezve: megjött viszont még tavaly két Suzuki Vitara, amit szintén az idősellátásban, illetve az adományok kiszállításában „vetnek be”.

„Ezek azok a „luxusautók”, amelyek beszerzését a szemünkre vetette pár hete a T. Mészáros András által vezetett helyi ellenzék, a legabszurdabb hazugságokat terjesztve. Még azzal is előálltak, hogy a pénzből a városháza vett autókat, pedig a hivatal évek óta nem vásárolt egyetlen személyautót sem magának. Jómagam például egy 12 éves Kia-t használok, amelyet a kettővel ezelőtti alpolgármesternek vettek még T. Mészárosék” – zárta posztját a városvezető.

Fotó: Csőzik László közösségi oldala

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email