Favágás a Szép Ilonka utcában

Gallyaznak az ELMŰ megbízottjai az elektromos hálózatok nyomvonalán

Favágás a Szép Ilonka utcában

Gallyaznak az ELMŰ megbízottjai az elektromos hálózatok nyomvonalán

Érdligettől Tusculanumig az alábbi utcákban vágják le a vezetékbe nyúló ágakat.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az  ELMŰ Hálózati Kft. megbízásából a DIÓS-Sárd és DIÓS-Bernát 20 kV-os elektromos hálózatok nyomvonalán vágják le a vezetékbe nyúló ágakat.

Az érintett utcák: Porcsinrózsa utca, Vág utca, Talabor utca, Temes utca, Nyárád utca, Sárd utca, Sebes utca, Sajó utca, Mária utca, Napvirág utca, Nőszirom utca, Szegfű utca, Tulipán utca, Töhötöm utca, György utca, Kossuth Lajos utca, Sándor utca, Bethlen utca, Arany János utca, Mátyás király utca.

A munkálatokat a jövő hét második felében kezdik, a keletkezett hulladékot egy héten belül elszállítják.

Gallyazás a Szép Ilonka utcában

Fontos: itt nem kertészeti gallyazásról van szó. Üzemzavar-elhárítás, illetve -megelőzés céljából vágják le az ágakat, az esztétikai szempontokat pedig nem veszik figyelembe. Egyrészt azért nem, mert a fákat a jogszabályban meghatározott védőtávolságig kell visszavágniuk az ELMŰ által megbízott cég munkatársainak.

Másrészt pedig az ELMŰ-től nem kaptak megbízást arra, hogy a teljes lombkoronát a levágott ághoz igazítsák (ezt nem is fizetik meg nekik), ezért lesznek a fák időnként féloldalasak.

Fotónk szintén a Szép Ilonka utcában készült

Ami a védőtávolságot illeti: 20 kV-os hálózat esetén három méteres távolságnak kell szabadon maradnia a villanyvezeték körül. De a munkálatokkal megbízott cég figyelembe veszi a fa éves növekedési ütemét  is, így inkább négy-öt métert ráhagynak.

Aki tart attól, hogy a fáját alaktalanra nyesik, maga is levághatja az ágakat, természetesen csak akkor, az azok még nem érik el a vezetéket.  És a már legallyazott fákat is megigazíthatjuk, hogy ne maradjanak féloldalasak – ezt sem tiltja jogszabály. Az viszont nagyon fontos, hogy vezetékbe nyúló ágakhoz soha ne nyúljunk.

Fotó: ÉrdMost archív

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email