22_03_29_erdmost_nincskep

Nagy változás a buszközlekedés tarifáiban Érden

22_03_29_erdmost_nincskep

Nagy változás a buszközlekedés tarifáiban Érden

A helyi jegyek és bérletek nem lesznek érvényesek a helyközi járatokon.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Ahogy arról az ÉrdMost a közelmúltban többször is beszámolt, a Volánbusz változásokat vezetett be a jegy- és bérletvásárlásokkal kapcsolatban. Ezek a változások a dokumentumok árát és érvényességét érintették.

Ami az árakat illeti, az önkormányzat pénzügyi támogatásával működtetett helyi buszjáratokon, azaz a 738-as és a 746-os járatokon maradnak a 11 éve változatlan árak. Azonban a helyi és helyközi járatok díjszabása elkülönül. A helyközi járatokon a jegyek és bérletek ára magasabb lesz az érdieknek is augusztus 6-tól, mint a helyi járatok díjszabása.

A 65 éven felülieket nem érinti a változás, ők továbbra is ingyen utazhatnak a helyi és helyközi járatokon is.

volanbuszallomas_200509

A jegyek és bérletek érvényessége kapcsán a következő módosulásokkal kell számolni.

Egyfelől a jövőben a helyközi járatokon a helyi jegyek és bérletek már nem lesznek érvényesek. Másfelől viszont a vármegyebérlet bevezetése könnyebbséget is jelenthet, hiszen az a megye összes helyközi busz- és vonatjáratára érvényes. Ezért, akik többféle helyközi járatot is igénybe vesznek, elég lesz egy bérletet vásárolniuk. A tanulók esetében ez 945 forint.

Az önkormányzat Facebook oldalán megjelent közleményből kiderül, hogy Érd polgármestere időközben kezdeményezte a Volánbuszt felügyelő miniszternél, hogy az állami közlekedési cég tekintse érvényesnek a 738-as és a 746-os járaton is a vármegyebérletet.

Fotó: ÉrdMost archív

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email