busz1_220905

Mégis utazhatunk helyi jeggyel és bérlettel a helyközi járatokon

busz1_220905

Mégis utazhatunk helyi jeggyel és bérlettel a helyközi járatokon

Szerdai információinkkal ellentétben mégsem változik meg a helyi jegyek és bérletek érvényessége.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Ahogy arról az ÉrdMost szerdán hírt adott, a városvezetés döntése alapján az önkormányzat pénzügyi támogatásával működtetett helyi buszjáratokon (738, 746) maradnak a 11 éve változatlan tarifák, továbbra sem emelkednek a helyi buszjegyek és bérletek árai.

Ugyanakkor azt is megírtuk, hogy a települések között közlekedő buszokon, a helyközi járatokon a helyi jegyek és bérletek július 6-tól (csütörtöktől) már nem lesznek érvényesek. A helyközi járatokon – a város határain belül is – csak a helyközi bérleteket és jegyeket fogadják el.

A Volán július 6-án, csütörtökön arról tájékoztatta az önkormányzatot, hogy a tegnap, szerdán közölt tájékoztatás nem valós, a Volán döntése értelmében egyelőre nincs változás a helyközi járatokon a bérletek és jegyek tekintetében (a minisztérium korábban arról tájékoztatta az önkormányzatot, hogy a helyi jegyek és bérletek nem lesznek érvényesek a helyközi járatokon).

Ha lesz változás, arról időben tájékoztatja az érdi utazóközönséget a Volán és az önkormányzat.

busz_20210208

A friss közlemény ismét kiemeli, hogy a közlekedési minisztérium döntése nyomán májustól az Érdről induló és a városon átmenő helyközi járatokon is érvényes a vármegyei bérlet. Ez a diákok esetében 945 forint, tehát érdemes ezt választaniuk.

Miként felhívják a figyelmet arra is, hogy azok az utasok, akik helyközi busszal közelítették meg a vasútállomást, hogy aztán a MÁV-járatait igénybe vegyék, vagy tovább utaztak egy másik busszal, szintén jól járhatnak a vármegyebérlettel. A vármegyebérlet ugyanis a megye összes Volánbusz- és vonatjáratára érvényes.

Ahogy a tegnapi, úgy a mai közlemény is hangsúlyozza, hogy az önkormányzat ugyan egyeztetéseket folytat róla, de a vármegyebérlet jelenleg még nem érvényes a fentebb említett két érdi helyi járatra.

Fotó: ÉrdMost archív

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email